Už jsem se doklouzala domů. Mám to sice k holičce pár minut,ale začalo tam něco padat. A klouže to jak sv..ňa. Nerada bych sebou švihla,nechci to zakřiknout,ale jsem jediná z rodiny,kdo neměl sádru. Tak doufám,že se mi to vyhne. Jdu nám udělat nějakou večeři. Mějte se hezky.
Tak jsem se před hodinkou vrátila z cesty. Než jsem jela, musela jsem si odškrábat boční okna, jenže to vůbec nešlo, bylo tam nakapáno tolik vrstev toho padajícího mokrého ledu, po dlouhé chvíli se mi to podařilo, pak se lámaly kusy ledového a padaly žduchnutím z okna, ještě, že mám zakryté přední sklo. Pak jsem vyjela kopec a dostala se na silnici č. 3, bylo to rozježděné a sem tam nějaký šutřík na zemi, dávala jsem velký pozor, jela jsem 40-50km/hod., dokonce jsem potkala Tatru-sypače, kteří znovu sypali, tak se pak jelo líp. Přijela jsem do Šumperka a tam již byly cesty suché, akorát pomrzlé a moje lékařka tam nebyla, zastupovala jí jiná, která se mi moc nelíbila, ale což, napsala mi léky a já se jen prohýbala v lékárně, zase mi je zdražili a tak jsem doplácela na všechno, pořídili si elektronické recepty a ty se musí vyzvednout jedině u nich v lékárně, chytráci, to vše diriguje AGEL, asi budu muset stáhnout řemen, protože mi toho moc nezbude, no jo nic nenapláču, hlavně, že mají mocipáni, na své zhýralé volovinky osobní. Zpátky už se jelo, ale také s opatrností. Zítra si toto vše zopakuji zase do Šumperka, ale na Diabet. kontrolu...
Stromy a keře jsou obalené tou ledovici- bojím se, že mi to poláme azálky a nově vysazené keře. Buď je těžký sníh, nebo ledovice. Po obědě jsme si šli oba chvíli lehnout , muž usnul a já chtěla potichu vstát a jít po svých, ale taky jsem to vzala hopem a spala do 3 odpoledne. To zase bude dlouhá noc. V krbovkách bylo jen pár žhavých uhlíku, tak rychle třísky ale podařilo se to rozfajrovat. Už se těším na jaro- musím letos koupit všechny kvítka do truhlíku nové- na podzim jsem skoro nic nenechávala. Taky ani nebylo co- moc jsem toho neměla. Letos to snad bude jiné. Doufám. Soused už bude vysévat papriku, ale myslím, že to je moc brzy. Holky, mám dole v prádelně ve velkém květináčí od podzimku vysazený libeček i bulvy celeru a beru pořád čerstvé zelené do polívky. S celerem jsem to tak dělávala, ale o libečku jsem myslela, že se zatáhne do země, ale je krásně zelený. Na jaře ho zase hodím na zahradu. Já dávám libeček do všeho. Ani jsem vám nenapsala, že jsem po prve v životě jedla onehdy candáta. sestřin kluk nám ho seškrábal- vyfiletoval že byl bez kosti. Udělala jsem ho jen na másle a posolila. Prý se nemá dávat ani kmín, jinak nevynikne chuť toho candáta. No to byla mana nebeská. Měli jsme s manželem každý půlku - já to měla v cuku letu v sobě a musela jsem jít od stolu, nebo bych ještě začala dloubat do manželovy porce. To víte , že se pod fousy smál- on ví, co ryba se mnou udělá. Taky jsme měli kapra s bramb. salátem. No, co psát- jen že do hodinky už nebyl. To jsem jako malé dítě- odpočítam porce, abychom měli stejně jako když si děcka dělí bonbony. Já mám ráda po studenu- tak jeden kousek k obědu po teplu a pak sedím a čekám až mi vychladnou. A čekám jako mlsný kocour. Synovec sem tam dostane kapry od svého tchána rybáře, nebo jde chytat s ním... ale když my jsme celá rodina posedlá rybama, takže jen málokdy mi něci kápne do klína. Vždycky manžela zlobím... já si měla vzít rybáře... Mějte se už nemám písmenka
Začalo u nás chumelit,to bude ta ledovka schováná,to není dobrý.Já jsem šila,tam se mi to neklouže,ale už jsem toho nechala špatně na to vidím. Tak se mějte,jdu na čaj.
Už před polednem se začal drobonce sypat sníh a současně mrholilo, Nyní už jen chumelí a je krásně čisto - bílo. Ten starý špinavý je skovaný. ale tam, kde nebyl žádný je pod ním ledovka. To bude pádů. K večeři budu dělat Žemlovku, protože všechny zbytky jsou dojedené. Mám tady od soboty pečivo tak ho spotřebuji.
krásné mrazivé odpoledne Vám všem tady máme -3,7st.trošku jsem odpočívala ted jsi dám čajíček,posílám vám inspiraci na ozdobení vajíček našla jsem to recept za 3O klidné a spokojené odpoledne
Ještě jsem chtěla napsat,že se rozpadal sníh a trochu se to vyjasnilo.Celé dopoledne byla tma jak v pytli!Dneska přijde Filda ze školy k nám,napíšeme úkoly a pak jdeme k nim domů.Ráno jsem dokonce vymně nila tu špatnou kartu do telefonu za zprávnou.Prodavače mi bylo i líto,musí to zaplatit ze svého,ale má si dávat pozor.Já mu říkám,víte já tomu nerozumím a přišli na to až mladí,když chtěli zprovoznit telefon.No a on mi na to klidně řekne:já tomu taky nerozumím.Teď si už určitě dá větší pozor.Mnějte pěkný den!
tak jsem se sem po 3 měsících dostala. Bohužel předvánoční shon a běhání mi zabralo hodně času a Páťa s Honzíkem ten zbytek. Táta byl stále celý týden mimo Prahu a jezdil domů jen na otočku přes jednu noc pro čisté věci. Navíc jsem se nějak nemohla dostat na HP a nebít toho že jsem včera napsala Milušce na mailik jestli by mi neporadila, tak tady nejsem ani dneska.U nás je všechno při starém. Kluci rostou a hlavně zlobí. Patrik byl u zápisu do školy a byl přijat, takže od září nám začíná škola. Na začátku ledna jsem odvezla maminku do nemocnice a vypadalo to dost zle. Teprve tento týden doktoři řekli, že to vypadá že přežije, takže jsem šťastná jak blecha. Akutní zánět slinivky. Holky hrůza vidět maminku v takovém stavu. Teď je neustále na Jipce, ale je to podstatně lepší, jen si tam pobyde pár měsíců . Děvčátka všechny vás moc zdravím. Teď poběžím pro větší žížalku do školky . Zatím papa
Všechny vás zdravím. Já už byla v 8 ráno ve městě- chodníky jsou jeden led. A já si to pěkně frčela- mám ty nesmeky. To se to chodí po ledě. Všichni chodili jako koza po zlomené desce a já jako baletka ( sice trochu omšelá), ale oproti jiným jsem si vykračovala. Tak jsem zaplatila nedoplatek za plyn..7.000 kč, pojistku za barák ( tu platím co půl roku) a šla jsem zaplatit poplatek za pejska. A jsem švorc. Šrajtofle zeje prázdnotou. Stavila jsem se v tom dobrém sekáčí a ještě děckám nakoupila punčocháče po 15 kč- no nekupte to a vnukovi hezké a kvalitní kapsáče. A plno dobrých ponožek. Tak jsem si donesla plnou tašku. Už se to pere. Jo a sobě jsem koupila opravdu krásný velký ubrus- o takový jsem pořad nikde nemohla zakopnout až v sekáčí. Už se močí v prášku do pečiva až do zítřka. Pak bude jako padlý sníh. Na oběd dnes mám uzené stehna a br. kaši s cibulkou a špekem a k tomu červenou řepu. Muž má místo stehýnka- kuřecí prsíčko na rychlo. Moc mu uzené nedávám. Holky, někdo tam psal, že má cistu na játře- kupte si tinktůru ostropestřce marianského a denně 3O kapek. Vynikající na játra. To vám potvrdí i každý lékař.Někdy pozastaví v začátku i metastázy. Zase jsem si početla a trochu cestovala. Od sestry jsem donesla koláče, tak máme na odpoledne ke kávě. Na pátek jsem byla objednat u nás v kosteličku mši za kamaráda. Už bylo všechno obsazeno, ale p. farář udělal vyjímku a jedna mše bude navíc. Už jsem všechny obvolala a ještě napíšu na vývěsku u nás oznámení- aby ti, co chtějí přijít přišli. Měli ho tady všichni rádí. Byl tak nekonfliktní člověk. Děvenky- mějte se hezky a klidné a spokojené odpoledne...
galimmama
Mám "novou" hlavu
Už jsem se doklouzala domů. Mám to sice k holičce pár minut,ale začalo tam něco padat. A klouže to jak sv..ňa.
Nerada bych sebou švihla,nechci to zakřiknout,ale jsem jediná z rodiny,kdo neměl sádru. Tak doufám,že se mi to vyhne.
Jdu nám udělat nějakou večeři. Mějte se hezky.
slávka
RE: Mám "novou" hlavu
Gali ahoj, to se máš, že máš novou hlavičku, také bych to potřebovala. Měj se hezky a opatruj se

kapkamore
Pěkný navečer
Tak jsem se před hodinkou vrátila z cesty. Než jsem jela, musela jsem si odškrábat boční okna, jenže to vůbec nešlo, bylo tam nakapáno tolik vrstev toho padajícího mokrého ledu, po dlouhé chvíli se mi to podařilo, pak se lámaly kusy ledového a padaly žduchnutím z okna, ještě, že mám zakryté přední sklo.

Pak jsem vyjela kopec a dostala se na silnici č. 3, bylo to rozježděné a sem tam nějaký šutřík na zemi, dávala jsem velký pozor, jela jsem 40-50km/hod., dokonce jsem potkala Tatru-sypače, kteří znovu sypali, tak se pak jelo líp. Přijela jsem do Šumperka a tam již byly cesty suché, akorát pomrzlé a moje lékařka tam nebyla, zastupovala jí jiná, která se mi moc nelíbila, ale což, napsala mi léky a já se jen prohýbala v lékárně, zase mi je zdražili a tak jsem doplácela na všechno, pořídili si elektronické recepty a ty se musí vyzvednout jedině u nich v lékárně, chytráci, to vše diriguje AGEL, asi budu muset stáhnout řemen, protože mi toho moc nezbude, no jo nic nenapláču, hlavně, že mají mocipáni, na své zhýralé volovinky osobní. Zpátky už se jelo, ale také s opatrností.
Zítra si toto vše zopakuji zase do Šumperka, ale na Diabet. kontrolu...
Přeji Vám moc příjemný večer Maruš..
Cesta domů..
hrabenka
Tady je tma jako v pytli...
Stromy a keře jsou obalené tou ledovici- bojím se, že mi to poláme azálky a nově vysazené keře. Buď je těžký sníh, nebo ledovice. Po obědě jsme si šli oba chvíli lehnout , muž usnul a já chtěla potichu vstát a jít po svých, ale taky jsem to vzala hopem a spala do 3 odpoledne. To zase bude dlouhá noc. V krbovkách bylo jen pár žhavých uhlíku, tak rychle třísky ale podařilo se to rozfajrovat. Už se těším na jaro- musím letos koupit všechny kvítka do truhlíku nové- na podzim jsem skoro nic nenechávala. Taky ani nebylo co- moc jsem toho neměla. Letos to snad bude jiné. Doufám. Soused už bude vysévat papriku, ale myslím, že to je moc brzy. Holky, mám dole v prádelně ve velkém květináčí od podzimku vysazený libeček i bulvy celeru a beru pořád čerstvé zelené do polívky. S celerem jsem to tak dělávala, ale o libečku jsem myslela, že se zatáhne do země, ale je krásně zelený. Na jaře ho zase hodím na zahradu. Já dávám libeček do všeho. Ani jsem vám nenapsala, že jsem po prve v životě jedla onehdy candáta. sestřin kluk nám ho seškrábal- vyfiletoval že byl bez kosti. Udělala jsem ho jen na másle a posolila. Prý se nemá dávat ani kmín, jinak nevynikne chuť toho candáta. No to byla mana nebeská. Měli jsme s manželem každý půlku - já to měla v cuku letu v sobě a musela jsem jít od stolu, nebo bych ještě začala dloubat do manželovy porce. To víte , že se pod fousy smál- on ví, co ryba se mnou udělá. Taky jsme měli kapra s bramb. salátem. No, co psát- jen že do hodinky už nebyl. To jsem jako malé dítě- odpočítam porce, abychom měli stejně jako když si děcka dělí bonbony. Já mám ráda po studenu- tak jeden kousek k obědu po teplu a pak sedím a čekám až mi vychladnou. A čekám jako mlsný kocour. Synovec sem tam dostane kapry od svého tchána rybáře, nebo jde chytat s ním... ale když my jsme celá rodina posedlá rybama, takže jen málokdy mi něci kápne do klína. Vždycky manžela zlobím... já si měla vzít rybáře...
Mějte se už nemám písmenka
nasaliba
Olinko
já Ti jednoho půjčím,Chceš?

Milka755
Pěkné odpoledne děvčata
Začalo u nás chumelit,to bude ta ledovka schováná,to není dobrý.Já jsem šila,tam se mi to neklouže,ale už jsem toho nechala špatně na to vidím.

Tak se mějte,jdu na čaj.
havlickova.ji
Chumelí se chumelí ...
Už před polednem se začal drobonce sypat sníh a současně mrholilo, Nyní už jen chumelí a je krásně čisto - bílo. Ten starý špinavý je skovaný. ale tam, kde nebyl žádný je pod ním ledovka. To bude pádů. K večeři budu dělat Žemlovku, protože všechny zbytky jsou dojedené. Mám tady od soboty pečivo tak ho spotřebuji.
Milka755
RE: Chumelí se chumelí ...
Jiřinko zdravím,u nás to je stejné,člověk aby se bál vylízt ven.

Já si asi udělám topinku,mám ráda česnek.
Margit49
tady mrzne
krásné mrazivé odpoledne Vám všem

tady máme -3,7st.trošku jsem odpočívala ted jsi dám čajíček,posílám vám inspiraci na ozdobení vajíček našla jsem to recept za 3O
klidné a spokojené odpoledne
Milka755
RE: tady mrzne
Gito to je pěkné,dobrý nápad.Hezké odpoledne.

galimmama
Hezké odpoledne
Dnes už je nad nulou. Sníh už taje.
Za chvilku jdu ke kadeřnici,jsem už přerostlá.
Milka755
RE: Hezké odpoledne
Gali ahoj,u nás chumelí.

To se budeš líbit
emilkavolfova
pohodové odpoledne!
Ještě jsem chtěla napsat,že se rozpadal sníh a trochu se to vyjasnilo.Celé dopoledne byla tma jak v pytli!Dneska přijde Filda ze školy k nám,napíšeme úkoly a pak jdeme k nim domů.Ráno jsem dokonce vymně nila tu špatnou kartu do telefonu za zprávnou.Prodavače mi bylo i líto,musí to zaplatit ze svého,ale má si dávat pozor.Já mu říkám,víte já tomu nerozumím a přišli na to až mladí,když chtěli zprovoznit telefon.No a on mi na to klidně řekne:já tomu taky nerozumím.Teď si už určitě dá větší pozor.Mnějte pěkný den!

Daniela4
Děvčátka krásný den
tak jsem se sem po 3 měsících dostala. Bohužel předvánoční shon a běhání mi zabralo hodně času a Páťa s Honzíkem ten zbytek. Táta byl stále celý týden mimo Prahu a jezdil domů jen na otočku přes jednu noc pro čisté věci. Navíc jsem se nějak nemohla dostat na HP a nebít toho že jsem včera napsala Milušce na mailik jestli by mi neporadila, tak tady nejsem ani dneska.U nás je všechno při starém. Kluci rostou a hlavně zlobí. Patrik byl u zápisu do školy a byl přijat, takže od září nám začíná škola.
Na začátku ledna jsem odvezla maminku do nemocnice a vypadalo to dost zle. Teprve tento týden doktoři řekli, že to vypadá že přežije, takže jsem šťastná jak blecha. Akutní zánět slinivky. Holky hrůza vidět maminku v takovém stavu.
Teď je neustále na Jipce, ale je to podstatně lepší, jen si tam pobyde pár měsíců . Děvčátka všechny vás moc zdravím. Teď poběžím pro větší žížalku do školky . Zatím papa
Milka755
RE: Děvčátka krásný den
Danielko zdravím,pořád jsou nějaké starosti.Mamince přeji aby se brzy uzdravila.

emilkavolfova
RE: Děvčátka krásný den
danielko,tak hlavně aby se maminka uzdravila a byla v pohodě!
Daniela4
RE: RE: Děvčátka krásný den
děkuji Emilko, už se zdá že to nejhorší má za sebou
hrabenka
Nepohoda- to bude zlomenin...
Všechny vás zdravím. Já už byla v 8 ráno ve městě- chodníky jsou jeden led. A já si to pěkně frčela- mám ty nesmeky. To se to chodí po ledě. Všichni chodili jako koza po zlomené desce a já jako baletka ( sice trochu omšelá), ale oproti jiným jsem si vykračovala.
Tak jsem zaplatila nedoplatek za plyn..7.000 kč, pojistku za barák ( tu platím co půl roku) a šla jsem zaplatit poplatek za pejska. A jsem švorc. Šrajtofle zeje prázdnotou. Stavila jsem se v tom dobrém sekáčí a ještě děckám nakoupila punčocháče po 15 kč- no nekupte to a vnukovi hezké a kvalitní kapsáče. A plno dobrých ponožek. Tak jsem si donesla plnou tašku. Už se to pere. Jo a sobě jsem koupila opravdu krásný velký ubrus- o takový jsem pořad nikde nemohla zakopnout až v sekáčí. Už se močí v prášku do pečiva až do zítřka. Pak bude jako padlý sníh.
Na oběd dnes mám uzené stehna a br. kaši s cibulkou a špekem a k tomu červenou řepu. Muž má místo stehýnka- kuřecí prsíčko na rychlo. Moc mu uzené nedávám.
Holky, někdo tam psal, že má cistu na játře- kupte si tinktůru ostropestřce marianského a denně 3O kapek. Vynikající na játra. To vám potvrdí i každý lékař.Někdy pozastaví v začátku i metastázy.
Zase jsem si početla a trochu cestovala. Od sestry jsem donesla koláče, tak máme na odpoledne ke kávě. Na pátek jsem byla objednat u nás v kosteličku mši za kamaráda. Už bylo všechno obsazeno, ale p. farář udělal vyjímku a jedna mše bude navíc. Už jsem všechny obvolala a ještě napíšu na vývěsku u nás oznámení- aby ti, co chtějí přijít přišli. Měli ho tady všichni rádí. Byl tak nekonfliktní člověk.
Děvenky- mějte se hezky a klidné a spokojené odpoledne...