Vám všem hezký májový den.Prve opět lilo jako z konve. Margitko ,moc pěkná panenka . Babči jsou šikovné.Já jsem si teď vymyslela ,že zkusím tu volánkovou šálu. Jestli se mi povede nafotím a ukážu.Jdu to zkoušet.Mějte se fajn.
hezký večer a pak krásnou dobrou noc plnou hezkých snů. Dnes je divný den, jsem jak praštěná. Čekám až zalezou slepice a půjdu také zalést do pelíšku. Mějte hezký večer
Slávko,my jsme zase chytli v loni rozelu,v lednu ,taky někomu uletěla,už jsme jí koupili pána,ale nějak se k sobě nemaj, to anči jsou jiní kabrňáci,letos vyvádějí už po třetí mladý.Naše Lorinka
Tak už jsme doma. Taťka má odpolední,tak to jel do půlnoci dojezdit. Zaskakoval za něj hotovosťák. Naštěstí nepršelo,ale v kostele byla zima. Doufám,že máme na dlouho vybráno. Mějte hezký večer.
popřát hezký večer. Za chvíli bude Ulice, tak se půjdu dívat a pak už vypínám PC. Tady celé odpoledne drobně prší. Tak jsem ani na zahradu nešla a nedodělala přesazování. Tak vám všem přeju příjemný večer a klidnou dobrou noc.
Čeká mě velká oslava a asi jako každý bych chtěla ušetřit každou korunu. Ono třicet lidí je dost. Čtu Vás a vím, že jezdíte nakupovat do Polska. Jsem z Opavska a mám to kousek. Jenže nevím kam tam. Nemám žádné zkušenosti - byla jsem tam jednou. Může mi někdo poradit? Fakt se to vyplatí a kam jet? Moc děkuji a přeji hezký večer.
Zdravím, nevím přesně odkud jsi, ale poradím ti pár přechodu. 1) Přes Šilheřovice do Chalupek- Trhy tam jsou V útery ( ale ten je malý) , čtvrtek a sobotu. Nakupuje se tady za české koruny. 2) Přes Hať do Tworkova a dál na Ratiboř- Tam vím jen o sobtních trzích- určitě tam jsou i jiný den. 3) Chuchelna- zase na Ratiboř 5) Myslím že přechod je i v Kobeřicích- ale nevím to jistě. Jinak nakoupiš dobře a dost levně maso, klobásy i v kamenných řezníctvích- zelenina i ovoce je na trzích jedná radost . Však uvidíš. Jinak se mně zeptej , já nevím co chceš nakupovat. Snad poradím dobře.
Jestli pojedeš přes Šilheřovice ( já jezdím po dálnicí přes Bohumím ), tak se dáš přes přejezd (koleje) přes kruhový objezd pak do leva. Tam pojedeš asi 1 km. a dojedeš na trh. To už uvidíte stát plné parkoviště aut. Pokud chceš maso tam ( a vůbec se ho neboj, dnes mluvil PL ministr s naším na ČT 24- je to velká novinařská kachna - Dělali i testy DNA a brali vzorky i Irové- zkažené maso a konina nepochází s PL) Tak hned před vchodem na trh- dáš se vpravo, stojí bílý řeznický autobusek- tam mají to nejčerstvější maso ze všech , ale už po 7 ranní tam není skoro co koupit- je vykoupeno. Ale nemá tam kuřeci. Jinak hned v první uličce úplně na konci po pravé straně od vchodu je poslední kvelb s jakymkoliv masem- tam to mají taky čerstvé. Však sama uvidíš. Zeleniny, ovoce, květin- co hrdlo ráčí. Jinak v tom autobusku mají vynikající klobásy- jsou označené vysokou kvalitou a jménem výrobce i šarži. Taky jsou hned pryč. Já chodím do svého řezníka- ale co vím, tak známí chodí kupovat tam jak jsem už napsala a jsou velice spokojení. Jen z ovoce nekupuj mandarinky- už jsou suché a nemají šťávu- ale to ani u nás. Nakupuje se za české koruny všechno a všude v Chalupkach. Pokud bych ti mohla radit, tak jeďte radějí ve čtvrtek, možná bude míň lidí. Jo a ještě si nenech ujít uzené makrely. Jsem zvědavá co pak na ně řekneš. Jiné už nebudeš chtít. Jinak se měj hezky a dobrý a kvalitní nákup.
Tady je od rána pod mrakem, ale docela teplo. A my doma topíme a topíme, neboť babce je pořád zima. Na jednu stranu jí chápu, je jí 90 let a starým lidem je zima, ale na druhou stranu jí nikdo nedonutí, aby si zavřela dveře do kuchyně, kde sedí a hned naproti těm dveřím. Až se přestane topit, tak muž s tím topením musí něco udělat. Převlékla jsem postele, tak už je vypráno a dáno na sušáku. Na oběd bylo pečené maso s br.knedlíkem a dceři jsem udělala šunkofleky, My je budeme mít asi až ve středu. Jinak nic nového. Mějte se krásně.
Vám všem přeji na HP.. moc všechny zdravím,,, ... u nás prozatím neprší, spadlo jen pár kapek,, tak doufám, že se počasí udrží, mám ještě jednu "pračku" krásně Vám kvetou kytičky,,,omlouvá, se, že moc nepíšu, ale pokud čas dovolí, tak ""hltám "" každé slovíčko... všem přeji pěkný den a hlavně co nejvíc zdravíčka a pohody opatrujte se papa
vám všem.U nás zatím svítí sluníčko,já přeslékám postele a vyhodila jsem je vyvětrat ven.Aji to zrovna peru nech je klid.Dnes po 12 dnech dojede Michal z ryb tak se těším,nebudu tu hlavně v noci sama.Ale stejně když má noční tak su tu sama,ale jen 2 dny.Holky jsem na činžáku,ale kdybyste viděly jak su zabarikádovaná,hlavně balkon.Taky jsem ráda,ře se ozvala Olinka.Emilko,já jsem takového čápa ještě neviděla to musel být zážitek.Libuška ukazuje samé krásné ruční výrobky.Libuško napiš mi prosím jestli bych mohla mít malou prosbičku k tobě?Buchtomilka zas ukazuje nádherné květiny.Teď nevím někdo tu byl u zubaře,holky já mám tak panickou hrůzu ze zubaře to se nedá ani popsat.Mějte všechny hezký den.
ilonko,u zubaře jsem byla já,ale jenom na preventivní prohlídce.nic mi nenašel,jenom sundal zubní kámen.Toho čápa jsem taky viděl poprvé v životě.Pořád jsme bádali,co to bylo zač,mněl krásně do zelena zbarvnou hlavu,pak odlítl.Znám jenom volavku,ta je šedá a čápa znám jenom bílého.Já jsem taky teď pověsila prádlo ven,ale nějak se to tam kazí,sluníčko se schovává a straší na počasí,že se sem ženou velké bouřky,tak asi kola dneska nebudou.
Ahoj Emilko i tak každého obdivuji já a zubař nejsme kamarádi.Unás zatím svítí,ale sleduji to pořád,jelikož jsem ty duchny dala ven.Prádlo věším na lodžii,tak to mi déšť nevadí.Přeji ti moc pěkný den abys mohla na to kolo.
Já mám souseda zubaře,ten vždycky když tam dlouho nejdu,tak mi říká ať zuby podám přez plot,nebo pošlu poštou. Taky z něj mám panickou hrůzu, jsem schopná se tak vystresovat,že skolabuju.
Ježinkote tak ty jsi mi tak hned odpověděla?Víš naši čekají v červenci miminko,tak moc prosím jestli bys mi neupletla malý nějaký lehký svetříček,bude to chlapeček.Ale je problém jestli bys mě to pak na dobírku poslala.Vše respektuji ruční práce je ruční práce.Když to nepůjde nebudu se zlobit,protože vím že máš svojí práce dost a přece ještě starost s tím posláním.Ale ještě jednou moc děkuji,že ses mi ozvala.Přeji ti hezký den.
Jen jsem dojela domů začalo pršet a docela slušně.Vyžehlila jsem a ted´tady trochu sklidím. Děvčata chci se zeptat,jestli někdo nemáte zkušenost se svinkami.Objevily se nám ve skleníku a už mi sežraly jednu okurku,Muž našel na netu nějaký přípravek na ně,tak dnes to koupí.Loni jsme tam nic neměli.Tak jsem rozlobená,že se člověk snaží a ty potvory to sežerou.Pustily se mi i do kytek co mám nasetý. Mějte se hezky.
Milko zdravím, mě ty sviňky sežraly ve sklepě všechny jiřinky. Jak jsem pak zem vyklepávala z květníků, tak tam byly samé jejich larvy. Odnesly to jen ty jiřinky. Kany, oleandry, šáchory , andělské trumpety to přežily.
Margit49
přeji
hezky den vám všem, tady trochu popršelo,ale je teplo 14st.
tak si užívejte dne v pohodě a v klidu žádné divočiny

jinak budu dnes ještě něco dodělávat,pořád je toho ještě dost
tuhle panenku dělají tady babičky - dostali jsme to dárkem
2112Hana
RE: přeji
Gitko zdravím a snad už zase vyleze sluníčko. Babči jsou šikovné.
Dana 51
RE: přeji
Vám všem hezký májový den.Prve opět lilo jako z konve. Margitko ,moc pěkná panenka . Babči jsou šikovné.Já jsem si teď vymyslela ,že zkusím tu volánkovou šálu. Jestli se mi povede nafotím a ukážu.Jdu to zkoušet.Mějte se fajn.
slávka
Jdu popřát
hezký večer a pak krásnou dobrou noc plnou hezkých snů. Dnes je divný den, jsem jak praštěná. Čekám až zalezou slepice a půjdu také zalést do pelíšku.

Mějte hezký večer
olismi
RE: Jdu popřát
Slávko,my jsme zase chytli v loni rozelu,v lednu ,taky někomu uletěla,už jsme jí koupili pána,ale nějak se k sobě nemaj, to anči jsou jiní kabrňáci,letos vyvádějí už po třetí mladý.Naše Lorinka
galimmama
Srdéčka
Tak už jsme doma. Taťka má odpolední,tak to jel do půlnoci dojezdit. Zaskakoval za něj hotovosťák. Naštěstí nepršelo,ale v kostele byla zima.
Doufám,že máme na dlouho vybráno.
Mějte hezký večer.
hrabenka
RE: Srdéčka
Gali posílám

2112Hana
Jen vám jdu
popřát hezký večer. Za chvíli bude Ulice, tak se půjdu dívat a pak už vypínám PC. Tady celé odpoledne drobně prší. Tak jsem ani na zahradu nešla a nedodělala přesazování. Tak vám všem přeju příjemný večer a klidnou dobrou noc.

galimmama
RE: Jen vám jdu
Hani hezký večer. Ta srdíčka jsou nádherná.
Jednička
Prosím o radu
Čeká mě velká oslava a asi jako každý bych chtěla ušetřit každou korunu. Ono třicet lidí je dost. Čtu Vás a vím, že jezdíte nakupovat do Polska. Jsem z Opavska a mám to kousek. Jenže nevím kam tam. Nemám žádné zkušenosti - byla jsem tam jednou. Může mi někdo poradit? Fakt se to vyplatí a kam jet? Moc děkuji a přeji hezký večer.
hrabenka
RE: Prosím o radu
Zdravím, nevím přesně odkud jsi, ale poradím ti pár přechodu.
1) Přes Šilheřovice do Chalupek- Trhy tam jsou V útery ( ale ten je malý) , čtvrtek a sobotu. Nakupuje se tady za české koruny.
2) Přes Hať do Tworkova a dál na Ratiboř- Tam vím jen o sobtních trzích- určitě tam jsou i jiný den.
3) Chuchelna- zase na Ratiboř
5) Myslím že přechod je i v Kobeřicích- ale nevím to jistě.
Jinak nakoupiš dobře a dost levně maso, klobásy i v kamenných řezníctvích- zelenina i ovoce je na trzích jedná radost . Však uvidíš. Jinak se mně zeptej , já nevím co chceš nakupovat. Snad poradím dobře.
Jednička
RE: RE: Prosím o radu
Jé díky chci hlavně maso a zeleninu. V Šilheřovicích jsem bydlela to by bylo fajn. Tak myslíš v sobotu a nemusím měnit peníze?
hrabenka
RE: RE: RE: Prosím o radu
Jestli pojedeš přes Šilheřovice ( já jezdím po dálnicí přes Bohumím ), tak se dáš přes přejezd (koleje) přes kruhový objezd pak do leva. Tam pojedeš asi 1 km. a dojedeš na trh. To už uvidíte stát plné parkoviště aut. Pokud chceš maso tam ( a vůbec se ho neboj, dnes mluvil PL ministr s naším na ČT 24- je to velká novinařská kachna - Dělali i testy DNA a brali vzorky i Irové- zkažené maso a konina nepochází s PL) Tak hned před vchodem na trh- dáš se vpravo, stojí bílý řeznický autobusek- tam mají to nejčerstvější maso ze všech , ale už po 7 ranní tam není skoro co koupit- je vykoupeno. Ale nemá tam kuřeci. Jinak hned v první uličce úplně na konci po pravé straně od vchodu je poslední kvelb s jakymkoliv masem- tam to mají taky čerstvé. Však sama uvidíš. Zeleniny, ovoce, květin- co hrdlo ráčí. Jinak v tom autobusku mají vynikající klobásy- jsou označené vysokou kvalitou a jménem výrobce i šarži. Taky jsou hned pryč. Já chodím do svého řezníka- ale co vím, tak známí chodí kupovat tam jak jsem už napsala a jsou velice spokojení. Jen z ovoce nekupuj mandarinky- už jsou suché a nemají šťávu- ale to ani u nás. Nakupuje se za české koruny všechno a všude v Chalupkach. Pokud bych ti mohla radit, tak jeďte radějí ve čtvrtek, možná bude míň lidí. Jo a ještě si nenech ujít uzené makrely. Jsem zvědavá co pak na ně řekneš. Jiné už nebudeš chtít.
Jinak se měj hezky a dobrý a kvalitní nákup.
Jednička
RE: RE: RE: RE: Prosím o radu
Jo dám vědět. Kvality se nebojím. Vím, že je to kachna. To si myslím, že je to horší v marketech. Aspoň co jsem viděla. Přeji hezký den.
nasaliba
Ilonko
napiš mě na meil abych měla Tvůj meil a domluvíme se.Jestli budeš chtít bílej nebo modrej.

nasaliba@***
ildiko54
RE: Ilonko
Libuš mě to nešlo odeslat tak píšu svůj.janovacova.i@seznam cz zatím díky veliké
2112Hana
Příjemné odpoledne přeji všem
Tady je od rána pod mrakem, ale docela teplo. A my doma topíme a topíme, neboť babce je pořád zima. Na jednu stranu jí chápu, je jí 90 let a starým lidem je zima, ale na druhou stranu jí nikdo nedonutí, aby si zavřela dveře do kuchyně, kde sedí a hned naproti těm dveřím. Až se přestane topit, tak muž s tím topením musí něco udělat. Převlékla jsem postele, tak už je vypráno a dáno na sušáku. Na oběd bylo pečené maso s br.knedlíkem a dceři jsem udělala šunkofleky, My je budeme mít asi až ve středu. Jinak nic nového. Mějte se krásně.

jararobin
KRÁSNÉ MÁJOVÉ DNY
Vám všem přeji na HP.. moc všechny zdravím,,, ... u nás prozatím neprší, spadlo jen pár kapek,, tak doufám, že se počasí udrží, mám ještě jednu "pračku" krásně Vám kvetou kytičky,,,omlouvá, se, že moc nepíšu, ale pokud čas dovolí, tak ""hltám "" každé slovíčko... všem přeji pěkný den a hlavně co nejvíc zdravíčka a pohody opatrujte se papa

jararobin
RE: KRÁSNÉ MÁJOVÉ DNY
ildiko54
hezké skoro poledne
vám všem.U nás zatím svítí sluníčko,já přeslékám postele a vyhodila jsem je vyvětrat ven.Aji to zrovna peru nech je klid.Dnes po 12 dnech dojede Michal z ryb tak se těším,nebudu tu hlavně v noci sama.Ale stejně když má noční tak su tu sama,ale jen 2 dny.Holky jsem na činžáku,ale kdybyste viděly jak su zabarikádovaná,hlavně balkon.Taky jsem ráda,ře se ozvala Olinka.Emilko,já jsem takového čápa ještě neviděla to musel být zážitek.Libuška ukazuje samé krásné ruční výrobky.Libuško napiš mi prosím jestli bych mohla mít malou prosbičku k tobě?Buchtomilka zas ukazuje nádherné květiny.Teď nevím někdo tu byl u zubaře,holky já mám tak panickou hrůzu ze zubaře to se nedá ani popsat.
Mějte všechny hezký den.

emilkavolfova
RE: hezké skoro poledne
ilonko,u zubaře jsem byla já,ale jenom na preventivní prohlídce.nic mi nenašel,jenom sundal zubní kámen.Toho čápa jsem taky viděl poprvé v životě.Pořád jsme bádali,co to bylo zač,mněl krásně do zelena zbarvnou hlavu,pak odlítl.Znám jenom volavku,ta je šedá a čápa znám jenom bílého.Já jsem taky teď pověsila prádlo ven,ale nějak se to tam kazí,sluníčko se schovává a straší na počasí,že se sem ženou velké bouřky,tak asi kola dneska nebudou.

ildiko54
RE: RE: hezké skoro poledne
Ahoj Emilko i tak každého obdivuji já a zubař nejsme kamarádi.Unás zatím svítí,ale sleduji to pořád,jelikož jsem ty duchny dala ven.Prádlo věším na lodžii,tak to mi déšť nevadí.Přeji ti moc pěkný den abys mohla na to kolo.

olismi
RE: RE: RE: hezké skoro poledne
Já mám souseda zubaře,ten vždycky když tam dlouho nejdu,tak mi říká ať zuby podám přez plot,nebo pošlu poštou. Taky z něj mám panickou hrůzu, jsem schopná se tak vystresovat,že skolabuju.
nasaliba
RE: hezké skoro poledne
u mě už jsou prosby předem splněné.Tak napiš.

ildiko54
RE: RE: hezké skoro poledne
Ježinkote tak ty jsi mi tak hned odpověděla?Víš naši čekají v červenci miminko,tak moc prosím jestli bys mi neupletla malý nějaký lehký svetříček,bude to chlapeček.Ale je problém jestli bys mě to pak na dobírku poslala.Vše respektuji ruční práce je ruční práce.Když to nepůjde nebudu se zlobit,protože vím že máš svojí práce dost a přece ještě starost s tím posláním.Ale ještě jednou moc děkuji,že ses mi ozvala.Přeji ti hezký den.

Milka755
Hezké dopoledne
Jen jsem dojela domů začalo pršet a docela slušně.Vyžehlila jsem a ted´tady trochu sklidím.

Děvčata chci se zeptat,jestli někdo nemáte zkušenost se svinkami.Objevily se nám ve skleníku a už mi sežraly jednu okurku,Muž našel na netu nějaký přípravek na ně,tak dnes to koupí.Loni jsme tam nic neměli.Tak jsem rozlobená,že se člověk snaží a ty potvory to sežerou.Pustily se mi i do kytek co mám nasetý.
Mějte se hezky.
2112Hana
RE: Hezké dopoledne
Milko zdravím, mě ty sviňky sežraly ve sklepě všechny jiřinky. Jak jsem pak zem vyklepávala z květníků, tak tam byly samé jejich larvy. Odnesly to jen ty jiřinky. Kany, oleandry, šáchory , andělské trumpety to přežily.