Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Na obsah stránky

Diskuzní klub - Hydepark

O čemkoliv a o komkoliv naplno a bez servítků. Nestyďte se za váš názor...

Přidejte svůj názor

inuska.lok

10. ledna, 13:09

ZLATÍČKA MOJE

Teprve ted jsem se tady dostala za Vámi zdravím Vás všechny přejí krásný sluníčkový den úsměv u nás to vypadá jako na jaře svítí sluníčko a ani není moc velká zima a to mi vyhovuje ale na druhé straně příroda tím trpí dneska jsem si trošku pospala pak jsem měla nějakou práci a ted jsem pojedla a za půl hod jdu na odpolední kávičku s cigaretkou mrknutí zítra chci jít něco nakoupit tak si ten dnešní den užijte v pohodě a bez starosti mávánímávání

ZLATÍČKA MOJE

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

buchtomila

10. ledna, 17:36

RE: ZLATÍČKA MOJE

úsměvInuško ahoj, hezký už podvečer. U nás dopoledne také svítilo slunko, na střeše už sníh skoro není, odpoledne už se zamračilo, má zase pro změnu mrznout. Mně se teď poslední dobou také daří dýl spát. Je půl noc, ještě nespím, pak mezi tím se manžel courá, všechno slyším a půl osmé ráno je hned.
Ale co, žádný za mě nic neudělá, děcka budit nemusím, jsem v důchodu.mrknutí

RE: ZLATÍČKA MOJE

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

echinacea123

10. ledna, 22:57

RE: RE: ZLATÍČKA MOJE

Ten je krasny.mrknutíúsměv

RE: RE: ZLATÍČKA MOJE

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

alousova

10. ledna, 11:42

Příjemný den

všem na HP.Ráda sem chodím číst, píšu už málo, hlavně proto, že to jde pomalupláč. Ale čtu poctivě. Nějak tu ale píše čím dál míň lidí, asi si taky říkají, že třeba nemají co napsat….Pak si povím, že když si to řeknem všechny, tak tu nebude už nic….mrknutíA bývaly tu fakt tak senza inspirace – zrovna dneska jsem hledala recept na něco dobrého, rychlého pečeného. Zkusím zase sem tam něco napsat, byť třeba poreferovat o počasí – ale na obrázky mě fakt neužije…..
Tak se mějte krásně a užívejte dny. My sníh nemáme, skoro pořát teď pršelo. Před ráno se ale vyjasnilo a začlo foukat. Dokonce na pár minut i vysvitlo sluníčko. Mě se zdálo, že je hned veseleji.úsměvmávání

Příjemný den

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

buchtomila

10. ledna, 17:49

RE: Příjemný den

úsměvAlenko ahoj, hezký večer. Máš pravdu, je to tu na pováženou, nerada bych aby hydepark zanikl. Dneska jsme měli zbytky od včera, tak bych Ti neporadila.

RE: Příjemný den

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

echinacea123

10. ledna, 22:57

RE: RE: Příjemný den

Milko mas pekne kyti.mrknutíúsměv

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

alousova

10. ledna, 17:56

Buchtomilko nakonec to dopadlo na bábovku. Nastrouhala jsem do ní sojový řez - to byla pochoutka mého dětství, i teď si někdy s chutí dám.
Na bábovku mám prima recept – je úžasně jednoduchá a dlouho vydrží vláčná.
Je to – 5 celých vajíček, 250 g cukru, 250 g tuku, 125 g škrobové moučky a 125 g hladné mouky, 1 prdopeč.
Vyšlehat vejce s cukrem do husta, pak vešlehat změklý tuk a vmíchat sypké věci. Péct tak na 170°C. Je lepší až druhý den.
mrknutímávání

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

echinacea123

10. ledna, 22:48

RE: RE: RE: Příjemný den

Alousku s dovolenim jsem si take recept opsala,diky o vikendu udelam.mrknutíúsměv

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

buchtomila

10. ledna, 18:18

úsměvAli, opsala jsem si ji. Já místo pečení v bábovkové formě, těsto naliju na plech (pekáč), nebo do dvou srnčích hřbetů. Děkuji.mrknutí

Zákusek Pavlova, recept od Lenky (Leni 444)vyplazený jazyk

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

alousova

10. ledna, 19:07

RE: RE: RE: RE: Příjemný den

Dobrý nápad, díky za inspiraci. Hezký večer úsměvmávání

RE: RE: RE: RE: Příjemný den

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

10. ledna, 11:17

Ahoj netinky

přeji vám hezký den,zatím o u někerých máte sníh,zde je po deštích mokro,ale dnes tu svítí sluníčko,na jak dlouho se neví,kocour Filípek se mi tu rozvalil vedle Pc a chce drbat pod bradou.úsměvmávání

Ahoj netinky

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

buchtomila

10. ledna, 17:57

RE: Ahoj netinky

úsměv Ahoj Ali, přeji hezký den. Máš s Filípkem povyražení.

To nejsou naše kočky.

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

inuska.lok

10. ledna, 13:11

Ali chytrej Filípek já bych si taky leha ale já bych chtěla drbat na zádech úsměv

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

10. ledna, 15:18

RE: RE: Ahoj netinky

Inuško,to bych také zvládla úsměvúsměvúsměv

RE: RE: Ahoj netinky

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

buchtomila

10. ledna, 10:45

Děvčata

úsměvpřeji v š e m dobrý den. Přišla jsem aspoň pozdravit, nemám jaksi o čem psát, nic mně nenapadá. Vodárna nám ještě nejde, máme na ni napojeny záchody a sprchu, do kuchyně na vaření a v koupelně umyvadlo tam nám teče městská voda, ještěže tak. Máme ještě na dvoře pumpu, ale jak se voda nepumpuje pravidelně, tak je žlutá. Na dešťovku máme v zemi rezervoár (my tomu říkáme bazén) a z něj bereme vodu přes vodárnu na ty záchody a sprchu, když neprší, tak přepneme na pumpu.

úsměvDěvčata, mějte se fajn, jdu odklízet na dvoře sníh, v noci zase trochu napadlo. Máme nad nulou.

Děvčata

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

hrabenka

10. ledna, 9:41

Jsem dnes první...

Která vás jde pozdravit. Ale děvušky všechny- jednu hezky po druhé. U nás je hrůza mokrého sněhu. Stromy jsou pod tou tíhou ohnuté. Už jsem na zahradě střásala tu masu sněhu se stromků a hlavně tůji a okrasných keřů. Odházela sníh až na cestu a chodník kolem našeho taky. Tak jsem ufechtovaná jako havíř. Z okna to vypadá jako v pohádce- ale jen z okna. Doma už mám všechno uklizeno- je tady voňavo a hlavně- všechno na svém místě. Dnes dělám na oběd řízky- polívka je. Julča už je zase čiperka a stojí u mísky- ale ještě nic nedostane až odpoledne. Dnes nevystrčím nos z baráku na ulici. Jen zaskočím k sousedům poptat se na nebohého kocoura. Já měla s něma někdy boj ale přirostli mi k srdci. Jsou to venkovní kocouři a zdržují se povětšinou u nás- no mají tady vždycky nachystano v mískách. To manžel na to dohlíží- aby měli něco dobrého. Však jsou tlustí na dva prsty a myší nechytaji ani omylem. Leží v létě na okýnku a v zimě se cpou na pucák na schody. A blechy Julinka nachytala od nich. Tak jsem pucák zrušila. Kocoury odblešovala- když mně viděli s pudlem s práškem , tak zdrhali, jako by jim u zadku hořelo. Já nedávám jed na myši nikde ani náhodou- to k vůli pejska, aby to náhodou nesežral. Tak se kocour musel nažrat někde jinde. Mám pastičky- no ale to čekám, až mi je někdo nastaví. I když kocouři myši nechytaji, tak mám takovou utkvělou představu, že se myši kocouru leknou a odputují někam jinam. Já vím, že je to blud, ale mi to pomáhá.
Leničko, já si jelitka i jitrničky dělám sama. Krev mám od řezníka, dávám do sklínek, nebo na mráz- ale i střeva dostaneš koupit. Cpát umím. Ale nedělám to- jen vyjímečně. Paní Květo, dík za rady a podporu. Buchtomilko, u nás taky chodila třikrálová zbírka na charitu. Dávám každý rok dost velký příspěvek do kasičky, člověk nikdy neví, kdy sám bude pomoc potřebovat. Ale nejradějí dávám na konkretní pomoc někomu. Nebo neprojdu ve městě bez toho abych koupila od bezdomovců co prodávají ten jejich časopis. Jsou slušní a alespoň se snaží

Jsem dnes první...

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

buchtomila

10. ledna, 10:48

RE: Jsem dnes první...

úsměv Olinko ahoj, přeji hezký den.

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

emilkavolfova

10. ledna, 10:00

Olinko,nebyla jsi první,já už tady jsem!!!Snížek vám sice přidělává práci,ale já vám závidím.Tady už měsíc jenom prší a ty haldy sněhu co byly začátkem prosince dávno roztály a byly z toho záplavy.Je dobře,že Jůlinka je v pořádku,člověk je má jako člena rodiny.Naši mladí mají od léta kocoura,Filípek mu dal jméno Felix a je to miláček celé rodiny.Na to,že je to ještě mládě,tak už váží skoro 4 kila,je pěkně tlustý,ale myši chytá.Jednou ji dá na práh,jindy zeťákovi do boty a to posledně u sousedů v jezírku,ulovil rybu,ukousl jí hlavu a přinesl domů.V létě chytal i ještěrky,je to divoch.Na tři krále taky přispívám a těm co chodí,dávám cukroví a taky nějakou korunu.Než obejdou celé sídliště,mají toho zpívání asi dost,poctivě to odspívají celé.Manžel už odešel na zahradu,chce zabít poslední loňské dva králíky.V neděli chce ze stehen udělat řízky a já si dám kuřecí.Mněj klidný den a odpočívej po dobře vykonané práci a seď pěkně v teplíčku!!!úsměvmávánídobrá práce

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

hrabenka

10. ledna, 11:01

RE: RE: Jsem dnes první...

Emilko, zdravím Tě. No, než takový sníh, tak to radějí žádný. Nebo mělo pršet. To bude všude břečky. Byla jsem na skok u sousedky- jen v chodbě- nerada obtěžuju a vůbec né hned z rána. Aby zjistili, jestli byl kocour otráven, museli by ho dát na pitvu. A na to nejsou peníze. Ale kocour byl v plném zdraví , čilý. Možna sežral někde otrávenou myš- to už se nedozvíme. Tak ty zbývající dva mají teď zavřené ve sklepě.
To u nás chodili taky děti koledovat jako tři králové. Bylo jich jako smetí a pouštěla jsem všechny. Fotila si je jako každý rok. A že hezky zaspívali a postali mi modelem- dostali pár korun. Děcka chtějí peníze. Jedních jsem se ptala co si za vykoledované peníze koupí, prý si objednají pizu. Smála jsem se jako blbá. Vzpomněla jsem si na svojí nejmladší Olinu, tá taky každou korunu co dostala hned šla utratit za mlsky. Ona neudržela halíř v pokladničce. Všechno probendila za dobrotky. A když po mně chtěla nějakou korunu na ty své výmysly, tak jsem ji vždy řekla...pokladničku máš v samoobsluze- tam hážeš peníze, tam si zajdi aby ti dali. Pepi i kluk si spořili a ona jím pak záviděla když si koupili větší věc. Ale byla jsem neoblomná a ona nedostala nic navíc. Už i jako študent , když dělala brigády do halíře všechno utratila a nemyslela na zadní vrátka. Pak prosíkala a Pepi byla tak hloupá, že se nechala oblomit. Prý je to jen půjčka- ale tá byla na věčné časy. Do dnes je Olina lehkomyslnější co se týče peněz. Má heslo- nějak bylo, nějak bude. A to já těžce nesu, že nemyslí na budoucnost. Nikdy neví, co může přijít. My jsme jiná generace. Kdeže byli hypotéky , půjčku jste dostali novomanželskou, pak v práci s ROH, nebo jak se to jmenovalo- nebyl tam žádný úrok. A starejte se sami. Ale zase jsme byli ušetření exekucí, hrozby že příjdete o všechno. Někdy ani né vlastní vinou.
Emilko, já řízky s králika zbožňuju- k tomu ale musím mít bramborový salát. Dřív jsem králiky taky chovala, ale to už je dávno. To ještě děti byly malé.

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

buchtomila

10. ledna, 10:51

úsměvEmilko ahoj, Tobě přeji také hezký den. Mám dojem, že to tu jde hodně s kopce.obavy

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

emilkavolfova

10. ledna, 9:41

Dobré ráno děvčata!

Všem vám přeju pohodový celý den!Četla jsem si vaše povídání ze včerejška a závidím vám ten sníh.Tady to vypadá spíš jako na jaře.Už skoro celý měsíc jenom prší,nemrzne je pořád nad nulou a nese to sebou samé nemoci.Určitě jste slyšely o prasečí chřipce a že právě v Sokolově už i zemřel mladý muž a další asi 4 tam leží.Je to hrůza.Olinko,doufám,že už je pejskovi líp a bude v pořádku.Oni lidi opravdu dokáží klidně hodit otravené jídlo na dvůr a čekají co bude.Je to divná doba,ubližuje se zvířatům i lidem,dětem,starým lidem,nejsou žádné zábrany a nebo výčitky.Naše děti nesměli na ulici ani zahodit papír a nebo lámat stromy,od malička jsem je k tomu vedla.A vnuci taky tak,milují přírodu.Ten nejstarší chodí po lese,spí tam a váží si přírody.Je to podle mně výchovou.Dneska děti rostou jak dříví v lese,nikdo na ně nemá čas.Snad se to zase někdy uklidní a bude líp,já tomu pořád ještě věřím,že se toho dožiju.Mnějte pěkný den a pište,ať mám co číst!mávánídržím palcemrknutí

Dobré ráno děvčata!

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

leni444

9. ledna, 20:33

Dobrý večer děvčátka.

Byli jsme vrátit náhradní vůz a vyzvednout opravený a pak nakoupit. Cestou jsem neodolala a stavila se v masně, kam jsme chodívali na dobré jitrničky. Měli je zas, tak jsem si dvě koupila a musím pochválit- nezkazili je.K malé Terezce teď nemůžu abych ji nenakazila, ale vynahradím si to příští týden nejpozději v pátek, kdy sem mladí přijedou, tak se musím do té doby vykurýrovat.Mějte příjemný večer.úsměvmávání

Dobrý večer děvčátka.

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

9. ledna, 20:59

RE: Dobrý večer děvčátka.

Přeji vám,příjemný večer a klidnou dobrou noc.mávánímávání

RE: Dobrý večer děvčátka.

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

hrabenka

9. ledna, 20:22

Děvenky...

Zdravím vás a přeji vám všem klidnou noc. Museli jsme na veterinu- báli jsme se, že Julinka sežrala něco otraveného, protože tady včera zemřel souseduv kocour . Dozvěděli jsme se to až k poledni. Byl zdravý, tak je podezření, že něco otraveného sežral. Chodil k nám, byl tady víc než doma. Muž je s toho špatný, byl to jeho mazel. Ale Julča byla nebo ještě je podle pana doktora jen přežraná. Ale cvakalo mi u prdýlky...tak hodného a hlavně milého pejska jsme ještě neměli. Tak má dietu koza jedná. Nevím, co bych si bez ní počla.
Mějte se hezky a spokojenou noc.

Děvenky...

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

kvetahanc

9. ledna, 21:48

RE: Děvenky...

No tak to bych upalovala taky, hlavně ať je Julinka v pořádku.smíchdržím palcemávání

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

leni444

9. ledna, 20:38

Olinko tak vidíš, že to dobře dopadlo. Ale chápu tě, že se o Jůlinku bojíš, je lepší přijít zbytečně, než pozdě. Oni pejsci nemají tu naši záklopku, která jim řekne, že už nemají hlad. Jsou od divokých předků zvyklí se jeden den přežrat, aby třeba pak další dny hladověli.Jenže v naší lidské péči to dopadá tak, že se cpou pořád.My měli kříženku labradora a ti jsou žravostí vyhlášení-špatně jsme zavřeli pytel s granulema a když jsme přišli domů, tak to vypadalo, že Betynka bouchne- sotva šla a taky jsme měli strach, ale ustála to.mrknutíúsměv

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

galimmama

9. ledna, 19:23

Hezký večer

Jdu vás jen pozdravit. Jsem moc smutná,máme špatný začátek roku.pláčpláčpláč
Mějte se líp než já.
Dobrou noc.

Hezký večer

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

leni444

9. ledna, 20:40

RE: Hezký večer

Gali sama vím, jaké to je a tak jen hladím po srdíčku a přeju aby to zlé přešlo.pláčdržím palce

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

hrabenka

9. ledna, 20:13

Maruško- smutničko. Jak tě potěšit??? Jen tak, že chceme, abys věděla že tě máme rády a je nám to moc líto že máš trápení. Jak píše Emilka, doufej, že to rachle odezní. Měj aspoň trochu dobrou noc děvenko.

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

emilkavolfova

9. ledna, 19:34

Maruško,musí to přebolet.Myslím na tebe.Někdy je život těšký a smutný.

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

buchtomila

9. ledna, 19:17

Děvčata

úsměvpřeji všem hezký večer. Včera u nás padal skoro celý den sníh, tak jsme měli s jeho odklízením co dělat. Dneska dopoledne hezky, sníh začal tát, odpoledne jsme byli na pohřbu, udělalo se tak nepříjemně, mlha, taková ta vlezlá zima. Před chvilkou jsme přišli, a teď naši chlapi spravují vodárnu, furt se něco se.. (kazí).

K obědu jsme měli gulášovku a zapečené jáhly s hruškovým kompotem. Ještě jsem upekla vánočku, když je ještě vánoční doba. Na Tříkrálové sbírce se u nás vybralo 31 000,- a nějaké drobné, na to, že je u nás skoro 900 obyvatel, bych řekla, že je to dost peněz. Peníze půjdou do Domu bolesti sv.Josefa v Rajhradě. Nevím jestli jsem ten název dobře napsala, opatrují tam hodně nemocné lidi, kteří už jsou na sklonku života.

Přeji všem hezký večer a dobrou noc. Půjdu na Ulici a potom dávají film s Jiřinou Jiráskou - Sestřičky.

Děvčata

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek