Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Na obsah stránky

Diskuzní klub - Hydepark

O čemkoliv a o komkoliv naplno a bez servítků. Nestyďte se za váš názor...

Přidejte svůj názor

HELENA.07

25. května, 13:13

PŘÍJEMNOU SOBOTĚNKU VŠEM NA HP

Tak víkend a zase prší,,chvilku oschly chodníky ,ale teď zrovna leje jak z konve. Práce doma je dost ,ale potřebujeme na zahradu,docela už mě chytá teta depka. Dneska je úplněk ,,,čistící den ,ale vidím to dnes černě ,,jindy mi to nedělá problém mám zeleninu ráda,,,no dneska to je nejmíň na čokoládumrknutí
Jak poslouchám pleskání deště ,vzpomněla jsem si na dávnou dobu ,mých asi tak osmi let,byl podzim a už několik dní v tahu pršelo ,ale doma už nás nikdo neudržel,vzali jsme pláštěnky ,na nohy takové ty galoše,,,starší ročníky ví ,pro mladé _na nohu se obuly papuče,takové ty na přezku zapínací a na to galoše ,co se zaply na boku na takový druk.Měla jsem je ještě ke všemu o hodně větší ,,,aby dlouho vydržely,,,no a ten den nás napadlo ,že se půjdeme podívat na hřbitov ,i když to bylo dost daleko za dědinou samo ,bylo to zakázané ,ale chodili jsme tam často ,cesta polňačka samé bahno ,místy hluboké louže , do jedné jsem zapadla až po koleno,kamarád Bohuš se mi snažil pomoct najednou to udělalo mlask a já vytáhla nohu ,jen v tom papučku,jejda ,to jsme se lekli,ulomili jsme klacek ,prošťouchávali to bahno ,ale nic ,galoš nebyl a jak naschvál déšť zesílil ,bylo nám zima a byli jsme promočení ,tak jsme to vzdali,no já domů nešla ,,,věděla jsem co bude ,tak k babičce ,mé záchraně a pomoci vždycky a ve všem,jenže galoš byl fuč a domů jsem musela ,no dostala jsem pořádně ,na druhý den jsme museli naše zavézt přesně na to místo ,prošťouchali celou tu louži ,ale galoš se neobjevil,nikdy jsme ho nenašli,,,jsou věci mezi nebem a zemípřekvapenípár takových máme asi každý.Můj kamarád už není ,sežrala ho ta hrozná zákeřná nemoc ale mě zbyly vzpomínky ,jindy jsme lezli přes díry po vrbách ,co jezeďáci vytahali pásákem ,když se dělali meliorace,,,já přešla ,ale Bohuš zůstal viset vzadu za košili na takovém klacku a nedosáhla jsem na něho ,utíkala jsem na pole kde kopali řepu pro pomoc ,k řece jsme chodili na "doutníky z rákosí,,kolikrát jsme se vymáchali ,nespočítám,někdy se divím

PŘÍJEMNOU SOBOTĚNKU VŠEM NA HP

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

HELENA.07

25. května, 13:26

RE: PŘÍJEMNOU SOBOTĚNKU VŠEM NA HP

Někdy se divím ,že jsme přežili celí ,většinou těch výprav jsme se doma ani nemohli pochlubit.
První třešně ,to taky bylo lákadlo a vůbec nejvíc jsme toužili svézt se jezeďáckým novým kombajnem ,jednou se nám to povedlo ,ale zase to nezůstalo bez následků ,vzala jsem si nové šaty ,,samo bylo to zakázané ,byly nedělní ,,,jinak tepláky a flanelka ,v létě tričko a modré trenky,jarmilky ,protože se z nich vyrostlo a do září by nebyly.No a jak jsem seskakovala z kombajnu ,šaty se chytly nahoře a ryc,,,šla jsem domů s holou ,,, ... do stájí jsme chodili ke koním ,někdy nás Franta svezl při plavení koní na břehu řeky rostla mydlice ,to se natrhaly květy a ve vodě to pěnilo,ručník nebyl ,lehli jsme do trávy a uschlo se jen tak .V dědině bylo několik neobydlených domů,už jsem psala ,že po válce naši šli bydlet po němcích a některé domy byly moc poškozené ,lezli jsme do sklepů ,dělali si bunkry ve chlívech,jejda ,to se rojí další a další vzpomínky ,při některých vstávají vlasy i po letech ,ale tenkrát nám to bylo fuk ,moc jsme se bavili ,jedli štˇovík a někdy i pili vodu z potoka .
TAK JÁ JDU RAČI UMÝT CHODBU,DNESKA MÁME SLUŽBU NA SPOLEČNÉ,,mávánímávánímávání

RE: PŘÍJEMNOU SOBOTĚNKU VŠEM NA HP

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

2112Hana

25. května, 17:06

RE: RE: PŘÍJEMNOU SOBOTĚNKU VŠEM NA HP

Ahoj Helenko, moc hezky se tvé povídání čte. Máš hezké a bohaté vzpomínky na dětství. Já jsem vyrůstala na maloměstě, v ulici kde byly jen rodinné domky a děti žádné, když nepočítám svou sestru a bráchu. Všechny kamarádky bydlely na sídlišti. Ale nějak mě to nevadilo, byla jsem hrozný knihomol, městskou dětskou knihovnu jsem celou přečetla, pro dospělé mě nepustili a tak jsem se pouštěla i do knížek táty. Ten se vždycky divil, co jsem přečetla, že jeho to třeba nebavilo. Máma ta moc ráda neviděla, že pořád ležím v knížkách, pořád měla nějaké připomínky. Samozřejmě že jsem šla občas i za kamarádkama, ale courat jen tak po sídlišti mě nebavilo. Táta byl vášnivý rybář a tak jsme celá rodina, když bylo hezky, šla pěšky na výlet. Auto jsme nikdy neměli. Táta ho nechtěl. Chodili jsme podél řeky Berounky do vesničky Srbsko. Procházka to byla nádherná asi 5km dlouhá. Vlevo byly vápencové skály, vpravo tekla Berounka a za ní byly koleje. Došli jsme k vesnici, táta chytal rybky a my děti jsme se brouzdaly v řece a lovily škeble. V létě byla řeka dost vyschlá. Nazpátek jsme jeli většinou vlakem. Než jel vlak , tak táta šel na jedno a my na limču. Taky jsme chodili na borůvky a na houby. Les byl docela daleko a mě vždycky děsně bolely nohy. Taky jsme chodili lesem do Svatýho Jána pod Skalou a na Bubovické vodopády. Všechno to bylo dost daleko. Kdeže ty krásný časy jsou. Už zbyly jen vzpomínky a když je chceme oživit, tak si tam zajedeme autem.úsměvúsměvúsměv

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

slávka

25. května, 18:37

RE: RE: RE: PŘÍJEMNOU SOBOTĚNKU VŠEM NA HP

Hani zdravím Tě, Tvoje povídání mi připomíná také moje dětství, když tatínek jezdil na ryby tak jsem jela jednou s ním také na Berounku a chytala jsem mu ty malé čudly na štiku. Bylo to pro mě moc hezké a ráda na to vzpomínám. Jako dítě jsme také jezdily lokálkou Lochovice-Zadní třebáň a v Litni jsme se bály, že jedeme zpátky domů a ne do Prahy. V Litni totiž přejížděl motorák na druhou stranu soupravy a tak se muselo kousek na jiné koleji couvat. Jo jsou to už jenom vzpomínky. Ještě dnes umím všechny zastávky vyjmenovat i když už tam skoro 45 let nebydlím. Hezkou sobotu

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

2112Hana

25. května, 19:26

RE: RE: RE: RE: PŘÍJEMNOU SOBOTĚNKU VŠEM NA HP

Ahoj Slávko, tak touhle lokálkou jsem nikdy nejela, ty vesnice znám. Do Litně jsme jeli někdy nakupovat, přes Lochovice jezdíme do Hořovic. Přes Zad.Třebáň jezdíme s dcerou do Lipenců. Ale většinou jezdíme druhou stranou.úsměv

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

tetaamalka

25. května, 14:05

Helenko ahoj,hezkou sobotu.Taky tu prší,mně to ale neva,horší s tebou,jak už píšeš kolikátou sobotu,že se rychtujete pracovat venku a ono to nejde.Pak toho bude k nestíhání.
Tu se to chvilku vybralo,tak jsem babi poslala na špacír.
Tu čokoládu,jak o ní píšeš,tak tu už mám preventivně v sobě.Jsem dnes tááák líná,až je mi hamba.
Ty zážitky máme hodně podobné.mrknutímrknutímrknutí

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

2112Hana

25. května, 17:13

Ahoj Amálko, tady celý den přeprchá. Mladí už odjeli, Míša byla dneska jak utržená ze řetězu. Ale už máme zase klid.úsměv

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

HELENA.07

25. května, 14:42

Málinko,je úplněk ,to i silné nátury se plouží a bolí hlava ,zvlášť takové vílymrknutíúsměv.
Chodba umytá,venku zase osychá,ale nad přehradou černo,a od té strany vždycky prší.
Už je rozbalená čokoláda na vaření ,tu já můžu ,proužek je ve mě ,no a ten zbytek jsem vzala schody a dala až nahoru ,mezi vánoční ozdoby ,,,ale ... láskaúsměvmávání

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

hrabenka

25. května, 18:47

Proto jsem dnes jako tělo bez duše. Nevěděla jsem, že je úplněk.

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

tetaamalka

25. května, 8:51

Hezkou sobotu všem

Venku prší,spíš mrholí,zato vytrvale.Je 12°,skoro hic.Tak jsem zatopila,vařit nemusím,tak si něco na práci vymyslím,vypadá to na úklid,ale to je práce,která mně nebaví,a jdem mi jak psovi pastva.Tak musím nahodit vyšší rychlost,aby to odsýpalo.
Vaří mladá,buchty ještě nějaké jsou,tak upeču mufinky,ty babi moc chutnají a já pro ni mám postaráno o snídaně.Půlku jich dám stejně sousedům.úsměvúsměvúsměv

Hezkou sobotu všem

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

emilkavolfova

25. května, 10:19

RE: Hezkou sobotu všem

Jani,já se taky musela přemluvit k úklidu.Dědoušek makal včera,vysál asi se nudil.Teď jsem skončila a mám padla.Až přijde ze zahrady,ohřeju jídlo.Jestli nebude lejt,tak se půjdeme projít,potřebuju načerpat elán.Asi to bude tím úplňkem,že jsem jak nedovařený knedlík.mávání

RE: Hezkou sobotu všem

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

2112Hana

25. května, 17:16

RE: RE: Hezkou sobotu všem

Emilko zdravím. U nás na oběd byly smažené žampiony a nový brambor a okurkový salát. Na večeři jsou tu chlebíčky co zbyly a tlačenka. Tak ať si každý vezme co chce.úsměv

RE: RE: Hezkou sobotu všem

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Milka755

25. května, 8:06

Dobré ráno

Venku je zima máme 6 st a poprchává.Vnuk jel hrát tenis,mají zápas,tak nevím,jestli to vůbec bude.
U nás k obědu smažený sýr a brambory.Včera jsem upekla,opožděně dceři k svátku je Monika.Takové ořechové řezy na oplatce.
Mějte hezký sobotní den.úsměvmávání

Dobré ráno

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

2112Hana

25. května, 17:19

RE: Dobré ráno

Milko zdravím, tady taky celý den přeprchá a je chladno.úsměv

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Dana 51

25. května, 7:38

Dobré ranko

Zdravím Vás všechny najednou a přeji hezkou sobotěnku.Tady bylo 7°C a zataženo.Dnes přijede ségra.Má totiž sraz se základkou 40 let ze školy.K obědu budu dělat houbovou polévku, ( houby z mrazáku ) smažený sýr a hranolky.Je to docela divná kombinace, ale je to na její přání. Včera jsem ke kávičce upekla linecký koláč s jablky. Jinak je venku zima ,takže si každý den k večeru zatopíme.Sýkorko,ten dort se Ti povedl.Určitě si ráda,že dneska budeš v důchodu a odpočineš si.Mějte se všichni moc hezky a opatrujte se.mávání

Dobré ranko

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Milka755

25. května, 8:08

RE: Dobré ranko

Dano přeji hezkou sobotu.úsměvMy dáváme s kamarádkou dohromady sraz letos máme 45 let od základky.mávánímávání

RE: Dobré ranko

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Dana 51

25. května, 8:19

RE: RE: Dobré ranko

Milko,já dávám dohromady taky sraz s kamarádkou od učňáku.Máme 45 roků.To to letí.mávánímávání

RE: RE: Dobré ranko

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

inuska.lok

25. května, 7:25

BERUŠKY MOJE

Zdravím vás všechny jsem lumpačka zase jsem tady dlouho nebyla ale já ted chodím na pc moc málo jsem spíš venku pokud je hezky ale ted je tam kosa to snad není pravda aby koncem května bylo takové hnusné počasízamračení užijte si den v pohodičce odpočívejte relaxujte vždyt je vikend tak zatím pamávánímávání

BERUŠKY MOJE

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Milka755

25. května, 8:09

RE: BERUŠKY MOJE

Inuško ráda tě vidím,měj pohodovou sobotu.úsměvmávání

RE: BERUŠKY MOJE

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

jana.sykorova45

25. května, 6:43

Dobré ráno

Hezký den přeji všem je tady 5°C a prší dneska nevařím zbyl od včera ještě kotlíkový guláš a kousek dortu a tak bude mít děda ke kávičce a já budu v důchodumávání

Dobré ráno

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Milka755

25. května, 8:11

Jani dobré ráno a pěknou sobotu.úsměvTak to jste si to užili,máš prima rodinu.Ten diplom je úžasný.překvapenímávání

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

emilkavolfova

25. května, 7:21

Dobré ráno Jani.To je jasné,naco vařit,gulášek bude dobrý i dnes,možná ještě lepší.Tak jste si to užili a asi vám ani nepršelo.Tady k večero něco málo spadlo.Teď po ránu svítí sluníčko,uvidíme.Mněj pěkný den !mrknutímávání

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Milka755

25. května, 8:11

RE: RE: Dobré ráno

Emilko dnes to vypadá na teplo domova.Hezký den.úsměvmávání

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

inuska.lok

25. května, 7:27

Emilko dobré ranko i u nás mělo sluníčko snahu vykouknout ale zalezlo tak bude zase chladno zamračení ale musíme věřit bude líp držím palce

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

inuska.lok

25. května, 7:14

Dobré ráno Jani máš pravdu odpočívej nemusíš pořád makat mrknutíjá mám od včera plněnou papriku tak taky budu v důchoděúsměv já ted tady jsem dlouho nebyla protože jsme dělaly před DPS sázely jsme kytičky a jak je venku hezky tak jsem tam pořád na pc chodím málo zamračení tak si ten dnešní důchod užij v pohodědržím palce

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

slávka

25. května, 5:28

Přicházím vám popřát

dobré ráno a zároveň i celý den. Venku 8 stupňů, zataženo a vítr. Nejlépe bude asi doma za kamny. Včera jsme si přitopili elektrikou a bylo to milé. Dnes odpoledne jedeme popřát švagrovi k narozkám. Ani si nějak nevzpomínám, že na jeho narozeniny byla kdy taková zima. No nic musíme si ten den zpříjemnit jinou činností a tak jdu uklízet. K obědu budou br. knedlíky, uzené a zelí. Mějte se tu všechny hezky a hezky si hrajte neboť kdo si hraje nezlobíúsměv

Přicházím vám popřát

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Milka755

25. května, 8:13

RE: Přicházím vám popřát

Slávko hezkou oslavu:- a pohodový den.mávání

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

inuska.lok

25. května, 7:18

Slávinko dobré ranko a hezky celý den švagrovi vše nej nej k narozeninám oslavte to jak se patří a ne aby jsi dopadla tak jak na obrázkuláskaláska tak si to užij v pohodě držím palce

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

jana.sykorova45

24. května, 23:18

Dobrou noc

přeji všem hezkou dobrou noc grilovali jsme a popíjeli ted jsem to už rozpustila
děkuji všem za přáníčka
mávánímávánímávání

Dobrou noc

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Milka755

25. května, 8:13

RE: Dobrou noc

Jani dortík je parádní,ještě jsem ho nezkoušela.dobrá práce

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

emilkavolfova

25. května, 7:23

Jako vždy,Jani dortík krásný a určitě chutnal!dobrá práce

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

jana.sykorova45

25. května, 7:32

RE: RE: Dobrou noc

Emilko to je ten dotík co jsi už také pekla mám ho na receptechmávání

RE: RE: Dobrou noc

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

emilkavolfova

25. května, 7:41

RE: RE: RE: Dobrou noc

Už jsem to Jani zjistila facebooku.Tam máš obrázek jak je rozkrojený.Naši teď jiný nechtějí,moc jim všem chutná.dobrá prácedobrá prácedobrá práce

RE: RE: RE: Dobrou noc

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

slávka

25. května, 5:32

Jani ahojky, dortík je krásný, jsi šikulka. Taky bych takový potřebovala. Hezkou sobotu

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

frrrrr1910

24. května, 22:29

Juky,juky,juk:

Berunky milé.Všechny Vás zdravím a zároveň Vám přeji krásnou,dobrou noc.Jinak všem přeji příjemný víkend za kamny.mávánímávánímávání

Juky,juky,juk:

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

slávka

25. května, 5:36

RE: Juky,juky,juk:

Jituško zdravím a přeji hezkou sobotu. Asi bude opravdu za kamny, máme 8 stupňů, ale asi bude pršet, je zataženo a šero. Sluníčko kdepak jsi?? Měj se dušinko hezky a všechny neduhy pošly tam u vás někam do lesa. Měj se pokud možno co nejlépe pa pamávánímávání

RE: Juky,juky,juk:

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

milen59

24. května, 21:11

Všem Janičkám k svátku

opožděně, ale přece.

Všechno nejlepší, hodně štěstí, zdraví a lásky všem Janičkám přeje MILENúsměvúsměv

Všem Janičkám k svátku

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

echinacea123

24. května, 22:05

RE: Všem Janičkám k svátku

Zdravim a pripojuji se ke gratulaci.Vsem Janickam preji vse nejlepsi k svatku,hlavne zdravicko.úsměvmrknutímávání

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

frrrrr1910

24. května, 22:02

Přidávám se ke gratulantům a přeji všem Janičkám hodně zdravíčka,pohody a štěstí.Berunky hezky to o víkendu oslavte.mávánímávání

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

echinacea123

24. května, 22:07

RE: RE: Všem Janičkám k svátku

Ahoj Jitus,rada Te tu vidim.mrknutí

RE: RE: Všem Janičkám k svátku

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

frrrrr1910

24. května, 22:26

RE: RE: RE: Všem Janičkám k svátku

Ahojky Kytičko.Už jsem Tě získala-od švagrové.Chytla jsi se od podzimka a už lezeš ze země.Je tu ,ale zima.Nic moc neroste.Zdravím berunko.Já jsem nějaká nanic.CHvíli zima,chvíli zlitá jako z konve.Nevím,co se mnou je.Co beru prášky na štítnou je mi blbě.Dnes mi internistka řekla,ať to teda neberu,že na tom netrvá.Tak to od zítřka nebudu brát.Uvidím,zda bude líp.Takto to tedy nejde!!!mávánímávánímávání

RE: RE: RE: Všem Janičkám k svátku

• Reagovat
  • Nevhodný příspěvek