DOBRÉ OPĚT MRAZIVÉ RÁNO !Poslední dny vstávám nějak dřív,asi už se přeorientovávám na letní čas.Včera jsem šla uklidit na hřbitůvek a vázu jsem musela vzít i s kytkama vzít rozmrznout domů.Tak tohle fakt nepamatuju.Dneska budu dělat k obědu zapékané brambory s mletým masem a zalité šlehačkou.Dědoušek má od včera ještě držkovou polévku.Hupnu do krámu a budu si užívat tu škaredou středu s úsměvem,doufám!Děvčata,četla jsem si ten receptík na buchtu ovocné řezy a asi jsem kopyto,ale píšete tam pudink nechat vystydnout.Chápu dobře,aby zůstal ale v tekoucím stavu?Chtěla bych to upéct,vypadá moc dobře a děda má tyhle jak říká mokré buchty rád.Jak tam není ovoce,nebo krém tah ho to prý dusí!Mnějte se pohodově a slunce v duši,to se mi líbí.
Dnes je Škaredá středa. Na škaredou středu se nesmíte mračit, jinak se budete mračit každou středu v roce. Tak vám přeji po celý den jen samé příjemné věci, aby jste měly důvod jenom k úsměvům. I když nám počasí moc nepřeje, tak si musíme najít jinou veselejší zábavu. A to já budu mít. Do konce týdne mám dovolenou, večer jsem tím potěšila maminku. Dnes budu uklízet u maminky, aby měla klid na duši, k obědu budou žampiony, sklidili jsme první úrodu. Děvčata mějte se všechny mooo ... c krásně a slunce v duši
Slávinko, měj usměvavý den. Ať máš celý den důvody ke srdečného smíchu. Opatruj se i s maminkou a dejte si spolu kafíčko a udělejte si spolu dobře. Budete na to obě vzpomínat.
Tak i dnes v noci musím dát marodu léky a tak čekám na signál budíka a protože se bojím abych přeci jen neusnula čtu si co jste za celý den napsaly a to je takových příběhů,vzkazů,přání a i stýskání.Ale nejvíce mě zaujala dobře vyhlížející buchta či řezy a to tak mocně,že jsem Kajdu probudila o dobrých dvacet minut dřív a sama taky mažu do postele jinak hrozí vyplenění lednice a to v tuto pozdní hodinu není vůbec dobrý.Proto zdravím všechny mlsouny a přeji dobrou noc.
Ahojky berunky. Jdu se s Vámi rozloučit a popřát Vám pěknou,dobrou noc a hezké sny.Já si uvařila polévku z drobů.Zítra k tomu ještě nudle.Uvařila jsem kuře na paprice,zítra jenom k tomu těstoviny.Nevím,jak mi zítra bude a tak radší když mohu,tak vařím hned.Řízky okrájené z kuřete na sobotu se už mrazí v mrazáku.Tak dnes jsem byla celkem pilná akorát mi začíná bolet zase hlava.Ještě musím poslat přes internet nějaké platby a půjdu spát.Tak se mějte fanfárově berunky.
jj, je to na velký plech, vlastně asi také záleží na hrníčku, ale já vzala kafáček, je trochu větší, než čajové,ale určo i normální hrníček bude na celý plech.
Já měla včera jen kousek, pekla ji sestra- ale byla výborná. Tak ji upeču na velikonoce. Dostala jsem mailem od Evičky všechny recepisy na hrnkové - je tam i jiných asi moc dobrých buchet a nejsou pracné. Je to jako dělano pro mně.
Už našla Zdeni,musím si najít čas a uklidit i mezi mejlíkama. Jsou tam super recepty, já mám moooc ráda hrnkové recepty, je šup, šup, zamíchat,šoupnout do trouby a pak už se těšit na mňamku.Hezký večer
Neviděly jste mně??? Mário, a paní Jerry zdravila jsem vás na dálku. Cesty byly suché, ale takový fučák, že to z autem házelo jako s hračkou. Hned na Pinduli začalo drobně sněžit a sněžilo až do Rožnova . Ale na cestách sníh nezustával- vítr ho rozval do ztracená. Jako obvykle jsem pořídila zase dobře. Ale už jsem ráda, že jsem doma v teple. Sestra donesla manželovi oběd, já jedla v Rožnově- jen meničko- ale pochutnala jsem si. Jituško Frr- já když čtu o Drakovi co ti pořád vyvádí, tak bych ho lízla po té jeho vypité palici a měla bys klid na věky. Jo, alkohol je mocný čaroděj, z beránka ktereho sis kdysi brala dokázal udělat Draka. Neumím posoudit co je na tom pravdy- to musí ti, co to už zkusili, ale moje stařenka měla pořekadlo... lepší ožrala nežli nedbala. To nedbala znamená lenoch. Taky neměla ze staříčkem lehký život, ten byl zase velký karbaník. Stařenka musela před ním schovat všechno co měla našetřené z prodeje. Chodila daleko pěšky na trh prodat to, co vypěstovala nebo odchovala. K chaloupce pak za ty peníze přilepila malou stodolu a chlív a to všechno byla její zásluha. Stařiček by prohrál v kartách poslední košili. Ale zase prý vůbec nepil- stačilo mu jedno pivo na celou noc co karbanil. A tak stařenka věčně platila jeho karbanické dluhy . Chovala krávku i ovečky a kozu, každý rok pašíka aby bylo dát co do huby. Pamatuju ještě ty svetry co nám pletla z ovčí vlny- žralo nás to u krku- já je nenaviděla. A mně nějak staříček vymizel s pamětí, mám ho před očima, ale sestra tvrdí, že si ho pletu ze staříčkem z vedlejšího kopce. Tak nevím- zemřel, když jsem byla malá, ale jeho funus si pamatuju moc dobře.Rakev se vezla na povoze s chaloupky a v dědině se přendala do pohřebního vozu s koňmi. A průvod už šel s chaupy a cestou se přidávali ostatní truchlící. Tam chodila na pohřby celá dědina. Jdu něco nachystat k večeři a dnes budu brzo v pelechu. Za pár dní jsem ujela skoro 500 km. a to není moje hoby. Mějte se milionově a dobrou noc pro všechny.
Jo Olinko,je to složité. Línej nikdy nebyl,ale užvelmi polevuje.Nemá soudnost a jedině on je mystr světa.Už není precizní a potřebuje pořád dozor,aby něco nevyvedl.Alkoholismus je nemoc,která se dá zastavit,ne léčit a to musí ta osoba sama chtít.Jinak je to zbytečné.Vůbec neodsuzuji ženy,které ublížily manželovi,který byl v opileckém opojení.Nemám k tomu někdy daleko.Vzhledem k tomu,že už je i hulvát a i mi ublížil,je lepší se mu radši klidit z cesty.Mám se na pozoru.Nesmím už ani v sednici telefonovat.Chodím s mobilem na WC.Nemám už sil se s ním ani rozvádět a to martýrium okolo,ani pomyslet.Už na to nemám sil.Spíš by mi zabil!!Až už to neunesu,vezmu nohy na ramena a zdrhnu zase na sever.Proto držím ještě stále ten byt.A on ať se tu uchlastá a schoří i s chalupou nad hlavou.Olinko,ani se to popsat nedá,jak dlouhé by to bylo povídání.To je jako by měl v hlavě motor místo mozku a po chlastu a to už stačí1-2 piva je jako by mu to tam někdo přepnul na zpětnej chod.Kdyby ho v té chvíli viděl psychyatr,dal by mu kazajku a hurá na šaškárnu.Mám doma dlouhodobý,psychycký teror.Psychycky jsem na dně.No ukončím to tím,že to je móóóc složité.Ještě,že mám Vás a vy mi vždy přivedete na jiné myšlenky.přeji krásnou,dobrou noc.
Jituško,já si to tady čtu hned poránu a je mi z toho smutno.Neumím si to vůbec představit.Já s mojí vzpurnou povahou,bych určitě skončila ve vězení,protože bych ho zabila.mně když něco vytočí,chytne mně nezvládnutelný amok.Ale nedá se nikomu radit.Jak píše dole Danka,určitě bys mněla odejít,i když si myslíš,že je pozdě.Nikdy není pozdě!!!Vždycky to stojí za to žít v klidu.O to víc si teď budu vážit mého muže,je to podle toho co máš doma ty,úplný anděl.Dělá mi masáž nohou,nebo zad,když mně bolí,udělá mi pedikůru,večer mi přinese nakrájené ovoce na talířku i s pitím,střídáme se kdo udělá snídani a o procházkách a jízdě na kole v létě ani nemluvím.Ach jo,moc ráda bych tě pohladila a dala si s tebou řeč.Drž se a přemýšlej,jestli by to nestálo za to !
Emilko, děkuji Ti. Takového muže jsem nikdy neměla. Mně už by chlap nesměl přes práh. Všechny v nás vidí jenom služky a kurtizány. Máš velkou kliku, že máš hodného manžela. U nás je to fakt složité. Moje nemoci mi berou sílu na cokoliv. Potom taky majetek není zanedbatelný, abych já živořila a neměla ani na léky a on to tu všechno prodal, aby měl na chlast. Jak řeknu, že se chalupa prodá, je nepříčetný a je schopen mi na fleku zabít. Nikomu nepřeji řešit to, co denně řeším já. Já věřím, že se to najednou vyřeší a nebo mně k tomu rozhodnutí někdo postrčí.
nedá mi to abych nereagovala. Mám takový život za sebou. Psychický teror a neustálé fyzické napadání. Z toho je jediná možnost jak sei zachránit zdraví, utéct, když je kam. Jinak je to nejlepší cesta na psychiatrii. A stejně,když se z toho uteče, má to žena v sobě po zbytek života. Mně se ještě dneska zdají horory a to už je třicet let, co jsem utekla se čtyřmi dětmi a začínala jsem úplně znova od začátku. Majetek jsem oželela a děkuji Bohu za každý klidný den beze strachu. Omlouvám se, že jsem sem tak vpadla.
Danko děkuji za podporu. Zraje to ve mně.Musím se k tomu rozhodnutí odhodlat.Měj krásný fanfárový den a neboj se mezi nás přijít. Rádi tě tu přivítáme. jsi lehký život.Jseš silná žena a zvládla jsi to. Děkuji.
no jo Olinko v kolik hodin,ja spala no proste usnula,když si kapu do oči tak mam zavřene na 2 hod.teddělam vyzdobu.Olinko měla jsi se stavit,byvam na proti Lidlu neni kde zabloudit,škoda
Mario, Já jsem byla ve Valmezu kolem 13. hod. Ale tam jsem se zdržela jen chvíli a spěchala jsem domů. Já vím, že bydlíš u Lidlu. Určitě se my dvě někde potkáme. Tebe poznám na dálku a budu se hlásit. Viděla jsem, že jsi už pekla mazance- jako obvykle moc pěkné. Ty nám to tady vždycky tak pěkně podáš- a u tvých obědů mně tečou sliny. Já jedu ještě zítra do Polska pro proviánt k sedlákovi i řezníkovi. Doufala jsem, že přijedou oni, ale mají starosti. Už to budenachystané, tak já jen nabalím, zaplatím a rychle domů. Stará hospodyně mi peče ten váš sernik. Jen doufám, že vydrží u nás do svátku. Děcka mi letos nepřijedou, jedou za Pepinou na celý týden. Tak bude doma smutno. Maruško, měj se hezky a oslav si ty největší křesťanské svátky v pohodě a klidu. Pa
Olinko škoda aspon na chviličku mohla jsi stavit,přište.My do polska chceme jet ve čtvrtek na nakup,odrazuji mne abych nic nekupovala ja se nebojim,za ta leta co jezdim tak už davno bych nebyla na světe,je to konkurence,všude se neco najde.Sernik je vyborny ja ho nebudu pect budu mit cukrove čerstve a chci upect nejaky moučnik,tak bych chtěla recept na ten moučnik co pekla Tasonka křestni jmeno naznam byla bych moc rada.Ja doma nepojedu až v květni na křtiny,přijdou mi děti a vnoučata jen ja svetim Velikonoce co řiji v česku po našemu,slavnostni snidane pošlu fotku když stačim udělat,hezky večer a dobrou noc
Zdravím Vás všechny, co jste tady byly i nebyly. Já jsem dneska byla u doktorky, protože tam neměla žádný lidi a ani sestřičku, tak jsem tam zůstala na kus drbu hooodně dlouho. Jsme kamarádky a nemáme čas se ani sejít. Pak jsem tady doháněla co se dalo, ať pracovně, tak i soukromě. Ještě musím připravit nějakou rychlou večeři. A zítra zase budu celý dopoledne pryč – tak to s tím doháněním bude stejný jako dneska. Zimu máme taky pořád, sice nechumelí, ale vítr fičí jako o závod.A o sluníčku se nám dneska může jen zdát. Od zítra má být tepleji, tak to jsem teda zvědavá, těším se na to už šíleně. S beránkem jsem nakonec dopadla tak, že péct nebudu vůbec. Dávala jsem sousedce vajíčka a ta mi řekla, že mi ho upeče. Tak jsem měla radost. Mějte se krásně, přeju vám všem příjemný a pohodový den
Berunky- Tak jsem zase tady. Znovu jsem nakrmila sýkorky, uvařila do foroty karamel, aby byl po ruce. Třeba na zmrzlinu s oříšky a... Dávám ho do té vločkové kaše a nebo se skořicí je výborná. Lepší tato kaše, než ty jejich polotovary a jedy plných EEE ... ček. Drak už se přihnal z práce. Vidí mi u PC, tak zase koukal a myslel si, že jsem od rána tu. No a kdyby jo. Tak co??? Už jsem od rána nalítaná až mi polévá studený pot. Že by nervy.??Už asi jo. Sluníčko mělo snahu se vydrápat ven z mraků, ale nepovedlo se. Berunky, jak se blíží čas draků, tak mé nervy začnou pracovat na plné obrátky. Musím být připravena na vše, nevím totiž s jakou přijde domů. Jistím to tím, že mlčím. Tak pracujte a nebo odpočívejte a já zase navečer juknu. Emilko je to hezké, že s dědouškem chodíte často na procházky.
Teď jsme s dědouškem dorazili z procházky.Byli jsme tam dneska jenom hodinu.To se vážně nedá,ten vítr se úplně zbláznil a už mně to štve!Sluníčko se pokouší prolézt,ale nic moc.Zastavila jsem se na hřbitově,potřebuju to tam umýt a dát jarní kytky ale copak to jde,Ve váze je to přimrlé,vzala jsem to celé domů do tepla,aby to povolilo a pak to tam odnesu s jarníma umělýma kytkama.Chtěla jsem vysázet do truhlíku macešky,ale to je zbytečná práce.Nechám to,až se počasí umoudří.Holky pište,nemám co číst,co se děje?
emilkavolfova
Pěkné středeční ráno a taky celý den!
DOBRÉ OPĚT MRAZIVÉ RÁNO !Poslední dny vstávám nějak dřív,asi už se přeorientovávám na letní čas.Včera jsem šla uklidit na hřbitůvek a vázu jsem musela vzít i s kytkama vzít rozmrznout domů.Tak tohle fakt nepamatuju.Dneska budu dělat k obědu zapékané brambory s mletým masem a zalité šlehačkou.Dědoušek má od včera ještě držkovou polévku.Hupnu do krámu a budu si užívat tu škaredou středu s úsměvem,doufám!Děvčata,četla jsem si ten receptík na buchtu ovocné řezy a asi jsem kopyto,ale píšete tam pudink nechat vystydnout.Chápu dobře,aby zůstal ale v tekoucím stavu?Chtěla bych to upéct,vypadá moc dobře a děda má tyhle jak říká mokré buchty rád.Jak tam není ovoce,nebo krém tah ho to prý dusí
!Mnějte se pohodově a slunce v duši,to se mi líbí.
frrrrr1910
RE: Pěkné středeční ráno a taky celý den!
Ano Emilko.

Přesně tak.Stačí ten pudink tekutý zchladit a vylít na to těsto,co jde do trouby.
HELENA.07
PŘÍJEMNÝ DEN VŠEM NA HP
Teda ,že budu ještě odmetat sníh,to mě nenapadlo,,,už nééé ...
.

Mějte se hezky,jdu vytvářet hodnoty
Všichni rádi stárneme ,když je nám osmnáct.E.Hubbard.
Mládí by byla krásná doba,kdyby přišla později v životě.Ch.Chaplin.
TIP NA VÝZDOBU BALKONU TYTO VELIKONOCE.
frrrrr1910
RE: PŘÍJEMNÝ DEN VŠEM NA HP
Ahojky Helenko.

Jé to by byl Drak spokojený,kdyby měl takový pěkný bufet doma.Měj krásný den.Já taky odmetala a pořád padá.Drobný,ale snaží se velmi.
slávka
RE: dobré ráno
Dnes je Škaredá středa. Na škaredou středu se nesmíte mračit, jinak se budete mračit každou středu v roce. Tak vám přeji po celý den jen samé příjemné věci, aby jste měly důvod jenom k úsměvům. I když nám počasí moc nepřeje, tak si musíme najít jinou veselejší zábavu. A to já budu mít. Do konce týdne mám dovolenou, večer jsem tím potěšila maminku. Dnes budu uklízet u maminky, aby měla klid na duši, k obědu budou žampiony, sklidili jsme první úrodu. Děvčata mějte se všechny mooo ... c krásně a slunce v duši
frrrrr1910
RE: RE: dobré ráno
Slávinko, měj usměvavý den. Ať máš celý den důvody ke srdečného smíchu. Opatruj se i s maminkou a dejte si spolu kafíčko a udělejte si spolu dobře.

Budete na to obě vzpomínat.
divizna47
Ještě delší noc
Tak i dnes v noci musím dát marodu léky a tak čekám na signál budíka a protože se bojím abych přeci jen neusnula čtu si co jste za celý den napsaly a to je takových příběhů,vzkazů,přání a i stýskání.Ale nejvíce mě zaujala dobře vyhlížející buchta či řezy a to tak mocně,že jsem Kajdu probudila o dobrých dvacet minut dřív a sama taky mažu do postele jinak hrozí vyplenění lednice a to v tuto pozdní hodinu není vůbec dobrý.Proto zdravím všechny mlsouny a přeji dobrou noc.
frrrrr1910
Juky,juky,juk:
Ahojky berunky.

Jdu se s Vámi rozloučit a popřát Vám pěknou,dobrou noc a hezké sny.Já si uvařila polévku z drobů.Zítra k tomu ještě nudle.Uvařila jsem kuře na paprice,zítra jenom k tomu těstoviny.Nevím,jak mi zítra bude a tak radší když mohu,tak vařím hned.Řízky okrájené z kuřete na sobotu se už mrazí v mrazáku.Tak dnes jsem byla celkem pilná akorát mi začíná bolet zase hlava.Ještě musím poslat přes internet nějaké platby a půjdu spát.Tak se mějte fanfárově berunky.
Tasonka
Mňamky, ke kafíčku jsme se nemohli dojíst
zkusila jsem recept od Libušky, byla tak hodná, že ho pověsila tady na sklo a já se do něj včera pustila, mňamky,to bylo dobrééé ... . Díky Libuš!!!
frrrrr1910
RE: Mňamky, ke kafíčku jsme se nemohli dojíst
Povedla se výborně.Já do ní půjdu zítra,bude-li dost sil.

evík7
Buchtička vypadá velmi dobře,1* zítra se do ní pustím,ale zdalipak je to na velký plech?
Tasonka
RE: RE: Mňamky, ke kafíčku jsme se nemohli dojíst
jj, je to na velký plech, vlastně asi také záleží na hrníčku, ale já vzala kafáček, je trochu větší, než čajové,ale určo i normální hrníček bude na celý plech.
evík7
RE: RE: RE: Mňamky, ke kafíčku jsme se nemohli dojíst
Moc ti děkuji a přeji příjemný večer.

frrrrr1910
RE: RE: RE: RE: Mňamky, ke kafíčku jsme se nemohli dojíst
Eviku,hezký večer přeji.

Tasonka
RE: RE: RE: RE: Mňamky, ke kafíčku jsme se nemohli dojíst
Evíku, také přeji hezký večer a krásnou noc.

hrabenka
Já měla včera jen kousek, pekla ji sestra- ale byla výborná. Tak ji upeču na velikonoce. Dostala jsem mailem od Evičky všechny recepisy na hrnkové - je tam i jiných asi moc dobrých buchet a nejsou pracné. Je to jako dělano pro mně.
Tasonka
a je suprova, že,nám moc chutnala,na Velikonoce upeču asi též, ale chtěla jsem vyzkoušet, jestli se povede, ať si pak netrhnu ostudu,hezký večer.

ZdeňkaBifidůsek
Ahoj Soni.

Já se jen chci nenápadně zeptat, našla jsi v emailech t mé hrnkové recepty?
Tasonka
Už našla Zdeni,
musím si najít čas a uklidit i mezi mejlíkama. Jsou tam super recepty, já mám moooc ráda hrnkové recepty, je šup, šup, zamíchat,šoupnout do trouby a pak už se těšit na mňamku.Hezký večer 

ZdeňkaBifidůsek
RE: RE: RE: Mňamky, ke kafíčku jsme se nemohli dojíst
Ahoj Soni, tak to jsem ráda, já už měla obavu, že jsem to odeslala někam do éteru, hi hi

Přeji pěkný den, i když u nás až teď nesměle vykouklo sluníčko, ale je zima a opět fouká, to jaro snad nebude, či co, ach jo
hrabenka
Holky z Valach...já vám mávala...
Neviděly jste mně??? Mário, a paní Jerry zdravila jsem vás na dálku. Cesty byly suché, ale takový fučák, že to z autem házelo jako s hračkou. Hned na Pinduli začalo drobně sněžit a sněžilo až do Rožnova . Ale na cestách sníh nezustával- vítr ho rozval do ztracená. Jako obvykle jsem pořídila zase dobře. Ale už jsem ráda, že jsem doma v teple. Sestra donesla manželovi oběd, já jedla v Rožnově- jen meničko- ale pochutnala jsem si.
Jituško Frr- já když čtu o Drakovi co ti pořád vyvádí, tak bych ho lízla po té jeho vypité palici a měla bys klid na věky. Jo, alkohol je mocný čaroděj, z beránka ktereho sis kdysi brala dokázal udělat Draka. Neumím posoudit co je na tom pravdy- to musí ti, co to už zkusili, ale moje stařenka měla pořekadlo... lepší ožrala nežli nedbala. To nedbala znamená lenoch. Taky neměla ze staříčkem lehký život, ten byl zase velký karbaník. Stařenka musela před ním schovat všechno co měla našetřené z prodeje. Chodila daleko pěšky na trh prodat to, co vypěstovala nebo odchovala. K chaloupce pak za ty peníze přilepila malou stodolu a chlív a to všechno byla její zásluha. Stařiček by prohrál v kartách poslední košili. Ale zase prý vůbec nepil- stačilo mu jedno pivo na celou noc co karbanil. A tak stařenka věčně platila jeho karbanické dluhy . Chovala krávku i ovečky a kozu, každý rok pašíka aby bylo dát co do huby. Pamatuju ještě ty svetry co nám pletla z ovčí vlny- žralo nás to u krku- já je nenaviděla. A mně nějak staříček vymizel s pamětí, mám ho před očima, ale sestra tvrdí, že si ho pletu ze staříčkem z vedlejšího kopce. Tak nevím- zemřel, když jsem byla malá, ale jeho funus si pamatuju moc dobře.Rakev se vezla na povoze s chaloupky a v dědině se přendala do pohřebního vozu s koňmi. A průvod už šel s chaupy a cestou se přidávali ostatní truchlící. Tam chodila na pohřby celá dědina.
Jdu něco nachystat k večeři a dnes budu brzo v pelechu. Za pár dní jsem ujela skoro 500 km. a to není moje hoby.
Mějte se milionově a dobrou noc pro všechny.
frrrrr1910
RE: Holky z Valach...já vám mávala...
Jo Olinko,je to složité.

přeji krásnou,dobrou noc.
Línej nikdy nebyl,ale užvelmi polevuje.Nemá soudnost a jedině on je mystr světa.Už není precizní a potřebuje pořád dozor,aby něco nevyvedl.Alkoholismus je nemoc,která se dá zastavit,ne léčit a to musí ta osoba sama chtít.Jinak je to zbytečné.Vůbec neodsuzuji ženy,které ublížily manželovi,který byl v opileckém opojení.Nemám k tomu někdy daleko.Vzhledem k tomu,že už je i hulvát a i mi ublížil,je lepší se mu radši klidit z cesty.Mám se na pozoru.Nesmím už ani v sednici telefonovat.Chodím s mobilem na WC.Nemám už sil se s ním ani rozvádět a to martýrium okolo,ani pomyslet.Už na to nemám sil.Spíš by mi zabil!!Až už to neunesu,vezmu nohy na ramena a zdrhnu zase na sever.Proto držím ještě stále ten byt.A on ať se tu uchlastá a schoří i s chalupou nad hlavou.Olinko,ani se to popsat nedá,jak dlouhé by to bylo povídání.To je jako by měl v hlavě motor místo mozku a po chlastu a to už stačí1-2 piva je jako by mu to tam někdo přepnul na zpětnej chod.Kdyby ho v té chvíli viděl psychyatr,dal by mu kazajku a hurá na šaškárnu.Mám doma dlouhodobý,psychycký teror.Psychycky jsem na dně.No ukončím to tím,že to je móóóc složité.Ještě,že mám Vás a vy mi vždy přivedete na jiné myšlenky.
emilkavolfova
RE: RE: Holky z Valach...já vám mávala...
Jituško,já si to tady čtu hned poránu a je mi z toho smutno.Neumím si to vůbec představit.Já s mojí vzpurnou povahou,bych určitě skončila ve vězení,protože bych ho zabila.mně když něco vytočí,chytne mně nezvládnutelný amok.Ale nedá se nikomu radit.Jak píše dole Danka,určitě bys mněla odejít,i když si myslíš,že je pozdě.Nikdy není pozdě!!!Vždycky to stojí za to žít v klidu.O to víc si teď budu vážit mého muže,je to podle toho co máš doma ty,úplný anděl.Dělá mi masáž nohou,nebo zad,když mně bolí,udělá mi pedikůru,večer mi přinese nakrájené ovoce na talířku i s pitím,střídáme se kdo udělá snídani a o procházkách a jízdě na kole v létě ani nemluvím.Ach jo,moc ráda bych tě pohladila a dala si s tebou řeč.Drž se a přemýšlej,jestli by to nestálo za to !
frrrrr1910
RE: RE: RE: Holky z Valach...já vám mávala...
Emilko,

děkuji Ti. Takového muže jsem nikdy neměla. Mně už by chlap nesměl přes práh. Všechny v nás vidí jenom služky a kurtizány. Máš velkou kliku, že máš hodného manžela. U nás je to fakt složité. Moje nemoci mi berou sílu na cokoliv. Potom taky majetek není zanedbatelný, abych já živořila a neměla ani na léky a on to tu všechno prodal, aby měl na chlast. Jak řeknu, že se chalupa prodá, je nepříčetný a je schopen mi na fleku zabít. Nikomu nepřeji řešit to, co denně řeším já. Já věřím, že se to najednou vyřeší a nebo mně k tomu rozhodnutí někdo postrčí.
H.DANKA
nedá mi to abych nereagovala. Mám takový život za sebou. Psychický teror a neustálé fyzické napadání. Z toho je jediná možnost jak sei zachránit zdraví, utéct, když je kam. Jinak je to nejlepší cesta na psychiatrii. A stejně,když se z toho uteče, má to žena v sobě po zbytek života. Mně se ještě dneska zdají horory a to už je třicet let, co jsem utekla se čtyřmi dětmi a začínala jsem úplně znova od začátku. Majetek jsem oželela a děkuji Bohu za každý klidný den beze strachu. Omlouvám se, že jsem sem tak vpadla.

frrrrr1910
Danko děkuji za podporu.

Děkuji.
Zraje to ve mně.Musím se k tomu rozhodnutí odhodlat.Měj krásný fanfárový den a neboj se mezi nás přijít. Rádi tě tu přivítáme. jsi lehký život.Jseš silná žena a zvládla jsi to.
maria472
RE: Holky z Valach...já vám mávala...
no jo Olinko v kolik hodin,ja spala no proste usnula,když si kapu do oči tak mam zavřene na 2 hod.teddělam vyzdobu.Olinko měla jsi se stavit,byvam na proti Lidlu neni kde zabloudit,škoda
hrabenka
Mario, Já jsem byla ve Valmezu kolem 13. hod. Ale tam jsem se zdržela jen chvíli a spěchala jsem domů. Já vím, že bydlíš u Lidlu. Určitě se my dvě někde potkáme. Tebe poznám na dálku a budu se hlásit.
Viděla jsem, že jsi už pekla mazance- jako obvykle moc pěkné. Ty nám to tady vždycky tak pěkně podáš- a u tvých obědů mně tečou sliny. Já jedu ještě zítra do Polska pro proviánt k sedlákovi i řezníkovi. Doufala jsem, že přijedou oni, ale mají starosti. Už to budenachystané, tak já jen nabalím, zaplatím a rychle domů. Stará hospodyně mi peče ten váš sernik. Jen doufám, že vydrží u nás do svátku. Děcka mi letos nepřijedou, jedou za Pepinou na celý týden. Tak bude doma smutno.
Maruško, měj se hezky a oslav si ty největší křesťanské svátky v pohodě a klidu. Pa
maria472
Olinko škoda aspon na chviličku mohla jsi stavit,přište.My do polska chceme jet ve čtvrtek na nakup,odrazuji mne abych nic nekupovala ja se nebojim,za ta leta co jezdim tak už davno bych nebyla na světe,je to konkurence,všude se neco najde.Sernik je vyborny ja ho nebudu pect budu mit cukrove čerstve a chci upect nejaky moučnik,tak bych chtěla recept na ten moučnik co pekla Tasonka křestni jmeno naznam byla bych moc rada.Ja doma nepojedu až v květni na křtiny,přijdou mi děti a vnoučata jen ja svetim Velikonoce co řiji v česku po našemu,slavnostni snidane pošlu fotku když stačim udělat,hezky večer a dobrou noc
alousova
Ahoj :-)
Zdravím Vás všechny, co jste tady byly i nebyly.
Já jsem dneska byla u doktorky, protože tam neměla žádný lidi a ani sestřičku, tak jsem tam zůstala na kus drbu hooodně dlouho. Jsme kamarádky a nemáme čas se ani sejít.
Pak jsem tady doháněla co se dalo, ať pracovně, tak i soukromě. Ještě musím připravit nějakou rychlou večeři.

A zítra zase budu celý dopoledne pryč – tak to s tím doháněním bude stejný jako dneska.
Zimu máme taky pořád, sice nechumelí, ale vítr fičí jako o závod.A o sluníčku se nám dneska může jen zdát. Od zítra má být tepleji, tak to jsem teda zvědavá, těším se na to už šíleně.
S beránkem jsem nakonec dopadla tak, že péct nebudu vůbec. Dávala jsem sousedce vajíčka a ta mi řekla, že mi ho upeče. Tak jsem měla radost.
Mějte se krásně, přeju vám všem příjemný a pohodový den
frrrrr1910
Juky,juky,juk:
Berunky- Tak jsem zase tady.

Emilko je to hezké, že s dědouškem chodíte často na procházky.
Znovu jsem nakrmila sýkorky, uvařila do foroty karamel, aby byl po ruce. Třeba na zmrzlinu s oříšky a... Dávám ho do té vločkové kaše a nebo se skořicí je výborná. Lepší tato kaše, než ty jejich polotovary a jedy plných EEE ... ček. Drak už se přihnal z práce. Vidí mi u PC, tak zase koukal a myslel si, že jsem od rána tu. No a kdyby jo. Tak co??? Už jsem od rána nalítaná až mi polévá studený pot. Že by nervy.??Už asi jo. Sluníčko mělo snahu se vydrápat ven z mraků, ale nepovedlo se. Berunky, jak se blíží čas draků, tak mé nervy začnou pracovat na plné obrátky. Musím být připravena na vše, nevím totiž s jakou přijde domů. Jistím to tím, že mlčím. Tak pracujte a nebo odpočívejte a já zase navečer juknu.
emilkavolfova
RE: Pěkné odpoledne
Teď jsme s dědouškem dorazili z procházky.Byli jsme tam dneska jenom hodinu.To se vážně nedá,ten vítr se úplně zbláznil a už mně to štve!Sluníčko se pokouší prolézt,ale nic moc.Zastavila jsem se na hřbitově,potřebuju to tam umýt a dát jarní kytky ale copak to jde,Ve váze je to přimrlé,vzala jsem to celé domů do tepla,aby to povolilo a pak to tam odnesu s jarníma umělýma kytkama.Chtěla jsem vysázet do truhlíku macešky,ale to je zbytečná práce.Nechám to,až se počasí umoudří.Holky pište,nemám co číst,co se děje?